У Росії студентів змушують писати листи з підтримкою Путіну, пишуть навіть мертві

Листи з підтримкою Путіну

Тих, хто наважився мати іншу точку зору, засуджують до відрахування з університетів.

Ректори 700 вишів рф виступили на підтримку президента Путіна та війни з Україною, розв'язаною ним, хоча "там" її продовжують називати "спецоперацією" і дуже не люблять тих, хто наважився мати іншу точку зору.

Звернення на підтримку війни було опубліковано 5 березня. Нині під ним стоїть 738 підписів. У групі підтримки президента знайшлося місце навіть співробітнику вузу, який загинув кілька років тому, передає "Нова газета".

У списку він значиться за №650: професор Плісс Віктор Олександрович. Некролог про його смерть (4 січня 2019 року) був розміщений на сайті університету, але тепер ця сторінка недоступна. Від імені професора висловлюється впевненість, що "російський уряд та армія не виступають проти братнього українського народу, а захищають безпеку всього світу".

Ще один курйоз. У першій версії цього звернення фігурував ще й «Берідзе Дмитро Юрійович, випускник юридичного факультету 2018 року» – при тому, що цей студент загинув в автомобільній катастрофі роком раніше. Після оприлюднення цього ганебного факту ім'я загиблого прибрали з переліку підписантів. Але скріншот, де він числиться під номером 331, зберігся.

До цього ціла низка професійних ЗМІ в Росії виступила проти війни. Незважаючи на те, що у країні на законодавчому рівні заборонено називати війну війною. Навіть загрожують в'язницею до 15 років через іншу думку.

Раніше, мабуть, головний російський пропагандист Соловйов заговорив про загибель рф через війну проти України. Топ-пропагандист упевнений, що Захід ненавидітиме росію ще довго, а "програш призведе до загибелі самої росії". Згодом ефір було вилучено.


Читати також