Бібліотека Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв шукає дарувальників

Бібліотека Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв

Бібліотека Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв.

Бібліотека є одним із найважливіших структурних підрозділів коледжу, який здійснює бібліотечно-інформаційне забезпечення учасників освітнього процесу та надає допомогу викладачам у всебічному розвитку особистості.

Основною функцією бібліотеки є інформаційно-освітня діяльність. Формування інноваційного workspase цифрового простору бібліотеки залишається сьогодні трендовим напрямом роботи. Акценти бібліотеки спрямовані на формування електронних ресурсів (так як надходження друкованих видань відсутнє).

Бібліотека коледжу виконує просвітницьку місію, допомагаючи студентам користуватися перевагами інформаційного суспільства, реалізуючи їхнє право на доступ до інформації і знань, сприяє формуванню та вихованню інформаційної культури.

Бібліотека активно позиціонувала себе як центр інтелектуального дозвілля навчального закладу та була місцем для реалізації творчого потенціалу читачів. Разом зі студентами беремо участь у Міжнародних та Всеукраїнських інтелектуальних онлайнових турнірах.

Так, у цьому навчальному році взяли участь у Всеукраїнському інтелектуальному студентському онлайн турнірі «Всесвіт Шевченка: українська ідентичність у часі та просторі» (увійшли в десятку кращих), до Дня української писемності та мови долучилися до участі у Міжнародному студентському інтелектуальному турнірі «Молодь та мова - єдність через Слово» (здобули ІІІ почесне місце).

Вже кілька років поспіль у своїй роботі активно використовуємо QR-коди для створення гіперпосилань на додаткові навчальні матеріали, відеоуроки, статті, електронні підручники або інші онлайн-ресурси, які студенти можуть вивчати більш глибоко чи самостійно.

Використання QR-кодів у процесі проведенні культурно-мистецьких заходів, а саме створення онлайн вікторин,  стимулює зацікавленість та підвищує мотивацію здобувачів освіти. За допомогою онлайнового сервісу LearningApps.org  створюємо інтерактивні, мультимедійні дидактичні вправи, розробляємо вікторини, що сприяли формуванню пізнавального інтересу. За допомогою ігрових вправ студенти мають змогу перевірити і закріпити свої знання в ігровій формі.

Усі бібліотечні події та напрацювання висвітлюємо на бібліотечному блозі і каналах соцмереж.

Визначальним напрямом дистанційного бібліотечно-інформаційного обслуговування є активна віртуальна бібліотечна виставкова діяльність.

Усі віртуальні бібліотечні виставки можна переглянути як на блозі, так і на YouTube-каналі бібліотеки.

Бібліотека є провайдером інформаційних та культурно-освітніх послуг з якісним контентом для всебічного розвитку здобувачів освіти.

Ефективним, динамічним видом популяризації бібліографічної продукції у мережі «Інтернет» є блог бібліотеки та соціальні мережі, які дають змогу швидше і оперативніше поширювати форм промоції: інформацію про щойно опублікований ресурс, покажчик, онлайн-вікторину тощо.

Для обміну й поширення мультимедійного контенту активно використовуємо: відео, фото (Facebook , Instagram), документи (SlideShare, Calameo).

Отже, бібліотека застосовує сучасні досягнення в галузі інформаційних, комунікаційних і мультимедійних технологій, активно впроваджує їх в бібліотечні процеси. Відповідно до потреб забезпечує широкий доступ до власних ресурсів, послуг і продуктів, гармонійно поєднує традиційні та електронні форми у бібліотечному сервісі.

Бібліотека коледжу – це інтелектуальна, комунікаційна, інноваційна відкрита платформа, яка  розвиває творче, комфортне і безпечне середовище, що сприяє, навчанню, викладанню й саморозвитку.

Бібліотека Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв

Основні статистичні показники роботи бібліотеки станом на 01.06.2024:

  • користувачів за єдиним реєстраційним обліком – 458, 
  • всіма структурними підрозділами  бібліотека обслуговує – 916 користувачів.

Протягом 2023-2024 навчального року книговидача склала – 40 311 примірників, з них навчальних видань – 29 236; відвідування – 12 264.

На 01.07.2024 року загальний фонд бібліотеки становить 25 893.

На жаль, відбувається поступово зменшення загального фонду (причини: вилучення критично застарілих видань, відсутнє надходження нових видань, значне зростання цін на книговидавничу продукцію.

Дякуємо, що Ви підтримуєте бібліотеки, освіту, сприяєте читацькій активності молоді.

Звертаємося до вас з проханням допомогти нашій бібліотеці в поповненні документного фонду, можливо, видання допоможуть студентам у вивченні таких важливих предметів, як «Історія України», «Всесвітня історія», «Краєзнавство», «Українська мова». Будемо вдячні за художні видання, за твори з української класичної, сучасної та світової літератури, видання образотворчого, декоративно-художнього мистецтва, нотні видання тощо.

Вивчення студентами історії, мови, мистецтва, літератури розширить їхні горизонти, вони не тільки отримають знання про помилки минулого, а й зможуть краще розуміти свою культурну спадщину, формувати ідентичність…

Для нас надзвичайно важливим є отримання нових сучасних видань, адже студенти на заняттях активно працюють з художніми, історичними, краєзнавчими виданнями, популяризують їх, проводять бібліографічні огляди, створюють та поширюють віртуальні виставки тощо.

Сподіваємось на Вашу підтримку, заздалегідь дякуємо!

Завідувач бібліотекою                                           Тетяна Теличко

Моб. тел. 0506636581

Електронна пошта: https://www.biblio_ouk2015@i.ua

Офіційний сайт коледжу: https://www.olexkkim.com/

Блог бібліотеки: https://ofkulek.blogspot.com/

Сторінка у Фейсбуку: https://www.facebook.com/biblio.ouk2015

Telegram-канал: https://t.me/ofkkim

YouTube канал бібліотеки: https://www.youtube.com/channel/UCDLpXHsWr1jikma4kvHiBAw

Читати також


up