Народицька селищна бібліотека шукає дарувальників

Народицька селищна бібліотека

Народицька селищна бібліотека.

Народиччина – це край вічнозелених смарагдових лісів, синьо-кришталевих озер, це колоритний куточок древлянської землі. Сторінки історії культури нашого краю неповторні, але до нашого часу багато інформації загубилось у призмі багатьох років, тисячоліть. Зі слів старожилів відомо, що після Другої світової війни у новенькому приміщенні в центрі селища працювала бібліотека.

У 1905 році було відкрито народну бібліотеку. Після встановлення радянської влади у 1920 році розпочали свою діяльність сільбуд (сільський будинок культури та бібліотека). По селах культурно-освітню роботу проводили хати-читальні.

У 1937 році було збудовано в райцентрі новий будинок культури та бібліотеку.

Друга світова війна перервала мирну працю жителів Народич, але у 1944 році було відновлено роботу культурно-освітніх закладів. Після 1957 року, як Народичі стали селищем міського типу, почали працювати дві бібліотеки: бібліотека для дорослих, бібліотека для дітей. Відомо, в 70-роках XX ст. для читачів у бібліотеках було понад 55 тисяч книжок…

Сьогодні наша бібліотека – це не сховище книг, які зберігаються в повній тиші, це не місце, де відвідувачі говорять пошепки, а це вир подій, емоцій, досліджень, дискусій. Це територія людей активних, творчих, цілеспрямованих, успішних! 

В бібліотеці можна безкоштовно скористатися інтернетом, погратися в інтелектуальні ігри. Провести з користю свій час. Наші бібліотекарі вислухають і підберуть цікаву книгу, і пораду дадуть. У нас комфортно і затишно.

 Народицька селищна бібліотека

Фонд Народицької селищної бібліотеки становить 20 379 примірників, також проводили актуалізацію фонду - в загальному фонді застаріла література. Будемо дуже раді оновити свій фонд сучасною літературою українських і зарубіжних авторів - фентезі, фантастика, детективи. Підліткова література.

Ел.адреса: narodichi.lib@gmail.com

Представництво в соц.мережах:

Facebook – https://www.facebook.com/narodichi.lib/

Щиро вдячні!

Читати також


up