18.07.2024
Культурна країна
eye 119

Білозірська сільська бібліотека №1 шукає дарувальників

Білозірська сільська бібліотека №1

Білозірська сільська бібліотека № 1 знаходиться у мальовничому козацькому селі на Черкащині. Бібліотека підпорядковується Центру культури та дозвілля Білозірської сільської ради, має гарне приміщення з читальним залом та межує з Білозірським народним музеєм.

Білозірська сільська бібліотека № 1 є центральною бібліотекою Білозірської СТГ Черкаської області. Вона є не тільки джерелом інформації, а й місцем цікавого спілкування.

Книжковий фонд налічує 6234 примірники книг та періодичних видань.

Послугами бібліотеки користуються 570 користувачів різних вікових та соціальних категорій.

Бібліотека оснащена двома комп’ютерами з вільним доступом до інтернету, принтером.

Сучасна бібліотека не може стояти осторонь перетворень, які відбуваються в суспільстві.

Перетворення центральної бібліотеки Білозірської СТГ розпочались із ремонту, трансформації бібліотечного простору в зручне та привабливе приміщення. Оновлено інтер’єр, забезпечено новими розвиваючими іграми та комфортною дитячою зоною з м’якими подушками для читання. Тут є місцє для творчості, відпочинку, читання та розваг. Також виділено окрему зону для дитячого мінітетру.

Сьогодні бібліотека працює у новому форматі "ЖИВОЇ" бібліотеки, адже тут завжди людно.

Проводяться різноманітні традиційні та інноваційні масові заходи: патріотичні години, вікторини, квести, флешмоби, акції, майстер-класи. Працює дитячий гурток «Фантазія».

Білозірська сільська бібліотека №1

Але водночас стоїть проблема забезпечення читачів необхідною літературою. У зв’язку з недостатнім фінансуванням бібліотечний фонд деякий час не поновлювався, що призвело до застарілого та зношеного вигляду книг. Працівники бібліотеки працюють над очищенням бібліотечного фонду від застарілої та зношеної літератури, займаються пошуком джерел для придбання нової. Постійно проходять благодійні акції «Подаруй бібліотеці книгу».

Важливою подією стала перемога проєкту соціальної дії «Сучасна дитяча книга: потреба громади для розвитку дитини» в конкурсі грантових проєктів за програмою «Активні громадяни» Британської Ради в Україні. Отримано 220 примірників дитячої літератури. Бібліотечний фонд  поповнюється книгами по державній та обласній програмах. Але цього недостатньо для задоволення потреб читачів, адже бібліотека громади повинна розвиватися, забезпечувати різносторонні запити сучасного читача, а для цього потрібна нова сучасна література.

Білозірська бібліотека є багатогранною. Вона створює для населення максимально комфортне середовище: індивідуальний підхід, задоволення потреби кожної категорії користувачів. Тому так важливо сьогодні не обмежуватися традиційними формами роботи, а шукати нові шляхи популяризації бібліотечних ресурсів, забезпечення користувачів літературою. Тільки завдяки постійному пошуку бібліотека не загубить свого іміджу, а завжди буде залишатися втіленням нового, незнаного і креативного.

Бібліотека потребує нової літератури сучасних українських та світових письменників: популярні детективи, жіночі романи, підліткова та дитяча література.

Будемо щиро вдячні кожному дарувальнику за допомогу бібліотеці!

Електронна адреса: bilozir_biblioteka@ukr.net

19635 с. Білозір’я, Черкаська обл.
вул. Незалежності, 243
Білозірська сільська бібліотека № 1

Читати також


up