Процес встановлення вінірів: чи боляче і як довго це триває?

Процес встановлення вінірів: чи боляче і як довго це триває?

Білосніжні зуби, рівні, без щілин та дефектів — саме такий ефект дають вініри, тонкі накладки, які кріплять на передню поверхню зубів.

Але як відбувається весь цей процес встановлення вінірів? Чи це боляче? Скільки часу це займає? І головне – чи виправдовує результат очікування? Розповідаємо. 

Чи відчувається біль під час встановлення вінірів?

Для початку з’ясуємо, що таке зубні вініри. Це тонкі накладки, які фіксують на передню поверхню зубів, щоб покращити їхній колір, форму, виправити незначні дефекти прикусу й захистити зуби від пошкоджень. 

Загалом, більшість пацієнтів не відчувають болю від встановлення вінірів. Адже під час приклеювання тонких накладок нерв зуба жодним чином не подразнюється, також процедура не зачіпає і м'яких тканин ротової порожнини. Тому більшість пацієнтів, які встановлюють вініри в Києві, не тільки отримують красивий результат, але й не відчувають жодного дискомфорту під час процедури. 

Проте, для встановлення вінірів часто застосовують місцеве знеболення. Це можливість уникнути навіть незначного болю, навіть якщо потрібно обточувати поверхню зубів.

Процес встановлення вінірів

Встановлення вінірів може здатися чимось складним, проте насправді ця процедура складається з декількох зрозумілих послідовних етапів.

1. Консультація і планування

Лікар визначить ваші потреби, обговорить бажаний результат і підбере потрібний тип вінірів – композитні, керамічні чи інші. Також лікар огляне стан ротової порожнини і, за необхідності, пролікує пошкодження зубів, на які потрібно встановити вініри.

2. Виготовлення моделі

Далі стоматолог створить цифрову модель вашої майбутньої посмішки. Це допоможе вам уявити, як будуть виглядати вініри на ваших зубах.

3. Препарування зубів

На цьому етапі зуби готують під вініри - для цього може знадобитися легке обточування, видалення тонкого шару емалі (0,5-0,7 мм) з поверхні зубів, на які будуть встановлені вініри. Це потрібно для того, щоб вініри ідеально “сіли” на зуби.

4. Зняття зліпка або сканування

Після препарування стоматолог зробить точні моделі ваших зубів для виготовлення вінірів, які ідеально підійдуть до форми вашої щелепи.

5. Встановлення тимчасових вінірів

Тимчасові вініри встановлюються для захисту обточених зубів та для того, щоб ви могли звикнути до нових відчуттів.

6. Виготовлення вінірів

Те, як роблять вініри, залежить від вибраного методу, адже матеріали для вінірів можуть накладати відразу на поверхню зубів або ж виготовляти окремо. У другому випадку вініри виготовляють у стоматологічній лабораторії, враховуючи всі результати вимірювання та ваші побажання.

7. Примірка та фіксація постійних вінірів

Останній етап – це примірка та фіксація вінірів. Так стоматолог остаточно переконається, що вініри ідеально підходять, та закріпить їх на ваших зубах. Після фіксації вінірів лікар ретельно очищає їхню поверхню від залишків клею та інших матеріалів.

8. Контрольний огляд стоматолога

Лікар переконається, чи комфортно вам з вінірами і чи відповідають вони вашим очікування, а також проінструктує, як доглядати за вінірами, щоб вони зберегли свій вигляд і функціональність. 

Вініри довговічні й міцні (можуть прослужити до 15 років), вони не тільки покращують колір і форму, але й захищають поверхню зубів від пошкоджень.

Тривалість процесу встановлення вінірів

Загальна тривалість процесу може варіюватися від 2 до 4 тижнів, залежно від індивідуальних особливостей, вибраного матеріалу і способу, як ставляться вініри.

Орієнтовний графік того, як встановлюють вініри:

  • Консультація та планування: 1-2 візити (1-2 години кожен)
  • Підготовка зубів: 1 візит (1-2 години)
  • Виготовлення вінірів: 1-2 тижні
  • Примірка вінірів: 1 візит (1 година)
  • Фіксація вінірів: 1 візит (1-2 години)
  • Контрольний огляд: 1 візит (30 хвилин)

У клініці VixClinic кожен етап проходить максимально ефективно, адже тут є всі необхідні матеріали та висококваліфікований персонал, а деякі етапи можна поєднати.

Крім того, у VixClinic застосовують найсучасніші технології та безболісні методики. Це дає можливість максимально комфортно та швидко встановити вініри з усіма вимогами до якості. А це гарантує оптимальний результат для кожного пацієнта.

Читати також


up