Ексклюзивне інтерв'ю з організаторами #PlayForUA. Все про фестиваль

#PlayForUA. інтерв'ю за засновником

14 серпня у Чернівцях пройде великий благодійний фестиваль PlayForUA. Щоб дізнатися про докладеіше про захід, ми поспілкувалися з організаторами події Германом Гошкадором, Тетяною Маслюк та Мартою Шуміловою-Лисяковою.

Германе, як з’явилася ідея провести такий фестиваль у Чернівцях?

Ідея провести благодійний фестиваль з’явилася зовсім нещодавно, коли я приїхав до Чернівців з гастрольним концертом PlayforUA і тоді ж  познайомився з Мартою та Тетяною - крутими організаторками, засновницями ГО Велика сцена

PlayForUA – це мистецький проект для підтримки ЗСУ через благодійні концерт, вистави та як бачите ще й великі open air фестивалі. 

І так вийшло що наші дві організації Арт-рух Експеримент та  Велика сцена об’єдналися аби створити щось неймовірне.

Ми підготували насичену програму. 14 серпня маємо благодійний аукціон та лотерею, фотосушку, до якої доєдналися професійні фотографи з різних міст України, Театр Живих скульптур, дитячу розважальну зону, обов’язково приходьте всією сім’єю, вашим дітям захід стовідсотково сподобається, будуть також і майстер класи, під кінець вечора на вас чекає музичний концерт та вистава під відкритим небом.

Подія безкоштовна, правильно?

Вхід на фестиваль безкоштовний, але біля кожної атракції будуть стояти скриньки, тож беріть із собою побільше грошей, всі зібрані кошти підуть на закупівлю квадрокоптерів ЗСУ. У нас всіх є можливість поєднати приємне із корисним - психологічний відпочинок, який так зараз всім нам необхідний, та підтримка, підсилення нашої армії.

Марто, розкажи про вашу організацію Велика сцена. Ви займаєтеся театральними проєктами?

Ми створили Громадську організацію "Велика Сцена"  для того, щоб за допомогою мистецьких проєктів можна було займатися благодійністю, також мета створення полягала у реалізації проєктів, які б духовно збагачували та несли у світ любов до країни, добро та милосердя. 
Наші проєкти здебільшого соціальні, пізнавальні та патріотичні: кіно, вистави, концерти, майстер-класи тощо.

Тетяно, наскільки складно було зібрати учасників, отримати всі дозволи та взагалі організувати таку масштабну подію?

Я завжди знала, що хороший організатор - це той, хто вміє організувати людей та роздавати завдання. Але як виявилося, найскладнішим стало зібрати людей, які є ідейниками у твоїй справі. Я переконана, що все вдалося дякуючи друзям, які з радістю підтримали мене. А також я зрозуміла, що у мене багато друзів та багато сміливості. Сміливість мені знадобилася, щоб отримати всі дозволи та зібрати учасників, з якими я ще не була знайома. Я тепер переконана, що коли ти просто йдеш та не зупиняєшся, то всі двері перед тобою відкриваються, головне не здаватися.

Розкажи про свої очікування від фестивалю.

Я очікую, що буде дуже захоплюючий захід для кожного глядача, що буде комфортно кожному учаснику та приємно кожному спонсору і партнеру. Але найголовніше очікування - це зібрані 500 тисяч грн.


Читати також