Три дитячі проекти, які змінюють уявлення про місто на Донбасі

Дитячі проекти. Донбас. Новини культури 2019

Донбас ми знаємо як індустріальне серце України, а якими ви уявляєте Донбаські міста? Осередками радянізованої культури, задимленими парою від труб застарілих заводів? Розбитими, зруйнованим та мертвими? Насправді, Донецькі та Луганські міста готові квітнути, але їм треба допомогти стати комфортними для життя. Навчити робити міста комфортними та творити прогресивну країну силами нового покоління - мета освітнього проекту "Відкривай Україну". Цей проект створила Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" у відповідь на потребу дітей, які не знали своєї культури і готові були поїхати з рідних міст через брак можливостей. Тепер ми вчимо їх створювати ці можливості самим.

Як створити робота зі сміття, зробити зі школи центр культурного життя та весело і з косистью привернути увагу до благодійних проблем у своєму місті?

Представляємо вам топ-3 проекти школярів з Донеччини та Луганщини, які вже змінюють Донбас:

  1. «STEMfestival» робототехніки з вторинних матеріалів від команди "Unity" з м. Миколаївське. Фестиваль, який познайомив всіх бажаючих з цікавинками точних і природничих наук, навчав як завести вдома робота з відходів, що цікавого можна побудувати зі звичайнісінького Lego-конструктора та побути в ролі хіміка-винахідника, вченого-фізика та креативного біолога. Фішкою фестивалю стала унікальна книжка-трансформер, створена друзями команди – дітьми з особливими потребами. В планах команди створити відкриту коворкінг-лабораторію для популяризації STEM-освіти.
  2. Проект "Кімната шкільного дозвілля" команди "Третя рота" з м. Лисичанськ стане центром відпочинку і спілкування для всіх мешканців міста. В креативному просторі вже стоять столи для настільних ігор і облаштовуються різні зони для молодших і старших підлітків. Тут можна буде не лише гратися та спілкуватися, а й в прослухати цікаві лекції та прийти тренінги.
  3. Не передвиборна агітація, а благодійна акція - команда "Приховані таланти" з Старомлинівки допомагають літнім людям. Підлітки самотужки налагодили продуктове спонсорство від 5 локальних магазинів, та приходили в гості до пенсіонерів не лише з матеріальною допомогою, готовністю допомогти по хазяйству а й щирим бажанням поспілкуватися та підтримати своєю увагою. В результаті підліткам не лише вдалося привернути увагу до проблем незахищеності літніх людей, а й весело і корисно провести час.

Переможці регіональних півфіналів проекту “Відкривай Україну” підняли справжню хвилю змін на Донбасі. А що цього літа робили ВИ?


Читайте также