Засоби для прочищення каналізаційних труб: види, способи застосування

Засоби для прочищення каналізаційних труб

Дієві методи прочищення каналізації хімічними засобами ліквідують засмічення сторонніми предметами в сантехніці: раковині, ванні, унітазі. Господині відзначають позитивну дію хімікатів у прибиранні після їх використання.

Вибір реагентів. Характеристика складу

Товаровиробники пропонують широкий вибір побутової хімії. До затребуваних відносяться засоби, які позбавляють водопровідні мережі від засмічення. «Збирачі бруду» відрізняються по ефективності розчинення відходів. Їх обирають залежно від способу застосування і консистенції продукту.

Види хімічних речовин, які входять до складу засобів для прочищення каналізації:

  • Рідини для періодичного використання. Зовні вони схожі на воду, застосовуються при складних забрудненнях з використанням невеликої кількості речовини. Тара наповнена готовою універсальною сировиною без запаху і хімічних сполук. Але це розчинний у воді гідроокис металів (луг), тому користуватися потрібно акуратно та працювати в рукавичках. У розчині низьке скупчення активних інгредієнтів, тому він не підходить для пробивання засмічень у стоячій воді, а служить для попередження відкладень органічних забруднень на трубах.
  • Порошкоподібна ароматична маса, призначена для швидкої прочистки. Порошок засипають на 15-20 хвилин у злив і заповнюють водою. У складі висока концентрація хімічних сполук, тому витримується рекомендований час дії, щоб не пошкодити трубопровід.
  • Гранульовані економні концентрати застосовують у складних випадках. Його легко насипати у зливний отвір. Час дії реактиву - 5-7 хвилин. Протягом цього періоду відбувається розпушення щільних пробок органіки.
  • Гелієві засоби використовуються економніше, ніж порошкові аналоги. Характеризуються хорошою текучістю. Гель важчий за воду, тому краще покриває труби завдяки густоті. Відрізняються коротким часом дії (3 хвилини) і швидкістю реакції при невеликій витраті. Потім труби промивають окропом.
  • Усунути проблеми у зливах ванн і раковин і освіжити свої водостоки допоможуть антибактеріальні палички. Вони працюють за допомогою бактерій, тому що виготовлені з концентрованої суміші ферментів, здатних розщеплювати і переробляти органіку; безпечні для септика. Зовні і за розмірами схожі на тоненькі свічки, які дарують приємну свіжість. Опускають одну паличку у злив. Вона закріплюється в трубі, розбухає і трохи пузириться, розчиняючи відходи.

Хімікати мінімізують зусилля у боротьбі з засміченням будь-якої складності. Важливо! Не рекомендовано змішувати різні типи очисників між собою, тому що компоненти препаратів вступають у взаємодію один з одним і утворюють токсичні спайки.

Сфера застосування реагентів

Компанії надають дієву продукцію, яка знищує забруднення і допомагає підтримувати в чистоті сантехніку. Різняться вони комбінацією компонентів, їх концентрацією в речовині, що впливають на швидкість розчинення бруду і на вартість.

Засоби для чищення усунуть забруднення різної складності, а саме:

  • підходять для зливів із різного матеріалу;
  • розсмоктують щільне засмічення з липкої жирної плівки, волося, харчових залишків. Протягом декількох годин вони розчиняють відкладення і без особливих зусиль змиваються струменем води, прочищаючи злив;
  • знищують хвороботворні мікроорганізми, дезинфікуючи внутрішню порожнину зливу, не шкодять септичним установкам;
  • усувають неприємні запахи завдяки спеціальним ароматичним компонентам.

Корисна інформація перед покупкою засобів

Перед покупкою засобів для чищення потрібно визначити джерело забруднення санвузла. Для кожного виду засмічення передбачений свій засіб упливу. Фірми-виробники представляють два види засобів: для кухні краще підійдуть лужні, які розчиняють жир; для ванн, душових кабін більш прийнятні засоби, які містять кислоту. Їх перевага в тому, що розщеплюють шерсть, волосся, видаляють мильний наліт.

Обов’язково необхідно дотримуватись інструкції з використання хімікатів у зазначеній кількості (дозі). Ігнорування пам'ятки приведе до пошкодження трубопроводу.

Виробники товарів друкують на упаковці рекомендований час дії концентрату. Чим менший період, тим ефективніша функція засобів. Якщо засіб має позначку «для профілактики», то він не підійде для видалення сильного забруднення.

Заходи безпеки

До складу засобів для прочищення труб входять лужні або кислотні елементи. При необережному поводженні з препаратами засіб може викликати опік шкіри. При вдиханні є ризик отруєння токсичними парами. Щоб не нашкодити здоров'ю та зберегти сантехніку, засипають порошок, гранули або заливають рідкий очищувач, витягнувши руку.

Під час прибирання відчиняють вікна для провітрювання, при наявності витяжної вентиляції вмикають її. Надягають захисні гумові рукавички.

Після обробки каналізаційний злив промивають спочатку під невеликим тиском води, щоб не було бризок, а потім під сильним. Засоби для чищення необхідно прибирати у спеціально відведене місце (подалі від дітей) і зберігати при рекомендованій температурі.

Читайте также


up