13.10.2021
Популярна наука
eye 305

​Книги для вивчення англійської мови

​Книги для вивчення англійської мови

Усе більше й більше людей намагаються вивчити англійську мову. Проте як же навчання зробити не лише ефективним, а й цікавим? Пропонуємо закинути всі ці правила і почати читати літературу мовою оригіналу!

Поринемо у світ незабутніх пригод, нескінченної любові чи, можливо, сумних завершень.

Для того, хто тільки починає цей довгий шлях і поки що стоїть на відмітці А1-А2, ми радимо почати з малого, а саме – з казок.

Брати Грімм «Гензель і Гретель»

Брати Гримм «Гензель і Гретель»

Ніхто ще не забув про злу відьму, котра живе в будиночку з солодощів, і про двох діточок, які змогли її провчити? Чи все ж не змогли, і стара відьма поласувала ними? Якось відразу і не згадаєш, хто там кого провчив, напевно, потрібно все ж таки зазирнути в книгу і згадати, як усе закінчилося. Але пам'ятаємо, що читаємо лише англійською!

Шарль Перро «Кіт у чоботях»

Шарль Перро «Кіт у чоботях»

Багато хто любить тварин, але як реагувати, якщо у спадок вам передали кота? Дивний подарунок, особливо коли розраховуєш на більше. А якщо це буде незвичайний кіт? Поспостерігаємо, як хитрун з гострим розумом зі свого господаря маркіза робив.

Елеонора Портер «Полліана»

Елеонора Портер «Полліана»

Після смерті священника Джона Уіттера його одинадцятирічній дочці Полліані нічого не залишається, окрім як поїхати у Вермонт до єдиної родички – тітоньки Поллі. Отримавши від батька всього кілька книжок, нескінченний оптимізм і життєву філософію, Полліана сміливо бореться з перепонами долі: недружніми сусідами і тітонькою Поллі, котра не терпить дітей і піклується лише про збереження майна. Полліана не збирається здаватися і твердо вірить, що все в житті можна вирішити, якщо дивитися з позитивної сторони.

Карло Колоді «Піноккіо»

Карло Колоді «Піноккіо»

«Я хочу стати хлопчиком!» – всі пам'ятають, так? Чи вдалося дерев'яній ляльці здійснити свою мрію? Саме час освіжити пам'ять і згадати, про що ж ця чудова казка, чи лише про мрію? З віком уже по-іншому сприймаєш речі, а особливо казки.

Кеннет Грем «Вітер у вербах»

Кеннет Грем «Вітер в івах»

Вирішив якось Кріт вилізти зі свого підземного царства і помилуватися красотами землі. На поверхні він знаходить собі нових друзів: глибокомислячого щура Рета, мудрого містера Барсука і безтурботного містера Жаба. Наївний Кріт навіть уявити не міг, що принесе йому ця дружба. Відновлення забутого будиночку, спроба заборонити містеру Жабу їздити на автомобілях, втеча з в'язниці і це далеко не всі пригоди, які підстерігають чотирьох приятелів.

А тепер прийшов час до рівня В1-В2; список творів стає складнішим, але водночас стане ще цікавішим.

О. Генрі «Останній листок»

О.Генрі «Останній листок»

В одному з триповерхових будинків живуть дві молоді художниці – Сью і Джонсі. Одного разу Джонсі тяжко захворіла запаленням легень. За вікном її кімнати є дерево. Джонсі щиро вірить, що як тільки впаде останній листок, вона помре. Поверхом нижче живе 60-річний художник Берман, який все життя намагався написати видатну картину, але нічого не робив для своєї мрії. Він довідався про безглузде перконання Джонсі і наважується на створення шедевру.

Джейн Остін «Емма»

Джейн Остін «Емма»

Роман розповідає нам про Емму Вудхаус. Розумна, гарна і чарівна Емма, котра живе безтурботним життям, впевнена, що вона ніколи не вийде заміж. Від нудьги вона втручається в романтичні стосунки інших людей: стає свахою для своїх подруг і відмовляє виходити заміж Гаррієту Сміт, вихованку пансіону. Емма вірна своїм переконанням і не бажає слухати настанови містера Найтлі чи власного брата. Ретельно продумані плани дівчини не приносять бажаних результатів і постійно ставлять її у незручне становище.

Шарлотта Гілман «Жовті шпалери»

Шарлотта Гілман «Жовті шпалери»

Чоловік Джейн – головної героїні твору – Джон, вважає, що в її інтересах відправитися на лікувальний відпочинок після народження дитини. Родина проводить літо в колоніальному особняку, який взяла напрокат, в якому таїться, за словами оповідачки, «щось дивне». Джейн замикають в кімнаті нагорі, в якій, як вважає сама Джейн, раніше була дитяча. Вікна тут забиті, шпалери розірвані і підлога пошкрябана. Героїня починає підозрювати, що якась інша жінка була колись замкнена тут проти своєї волі.

Говард Лавкрафт «Жахіття Данвіча»

Говард Лавкрафт «Жахіття Данвіча»

У Лавінії Вейтлі народився син Уілбур. На вигляд абсолютно звичайна дитина вже до 10 років виглядала як доросла. Його діда вважали чаклуном, а сам він читав книги заклинань у бібліотеці Міскатонікського університету, наводячи жах на весь Данвіч. Але це лише мала частина Данвічеського жаху.

Томас Майн Рід «Вершник без голови»

Томас Майн Рід «Вершник без голови»

Історія, основана на легендах Техасу, розповідає про загадкового вершника, котрий рухається вночі. Вудлі Пойндекстер переїздить зі своєю родиною в новий дім в Каса-дель-Корво. До його красуні дочки залицяються молодий Моріс Джеральд і капітан Кассій Колхаун. Суперництво набуває зовсім іншого змісту після того, як вбивають одного з членів родини Пойндекстер. Тепер необхідно не лише знайти вбивцю, а й розгадати загадкову історію нічного вершника без голови.

Читайте также


up