Світові зірки відмовляються виступати у Росії

Бойкот Росії

Музиканти зі всього світу підтримують Україну та відмовляються від російських гастролей.

Іггі Поп та The Killers відмовилися виступати на фестивалі у Москві

У лайнапі Park Live поки що значиться багато зірок: Gorillaz, Placebo. Але, схоже, скасовуються і вони.

Іггі Поп та The Killers не ьудуть виступати на фестивалі Park Live у Москві влітку 2022 року. Інформація про це з'явилася на офіційному сайті фестивалю.

Луї Томлінсон скасував концерт у Москві через агресію Росії

Раніше артист був учасником гурту One Direction. У понеділок він написав у Instagram звернення до фанів.

«У зв'язку з недавніми подіями в Україні я мушу з сумом повідомити, що мої гастролі в Москві та Києві скасовані до подальших повідомлень. Безпека моїх фанатів — мій пріоритет. Я думаю про людей України та всіх, хто страждає у цій непотрібній війні", — написав артист.

Franz Ferdinand не поїдуть до Росії

Британська музична рок-група Franz Ferdinand скасувала концерт у Москві 1 липня через ситуацію в Україні. Про це повідомили у концертному агентстві SAV Entertainment у вівторок, 1 березня.

Інтарс Бусуліс відмовився виступати у Росії

Відомий латвійський виконавець опублікував у своєму профілі Facebook повідомлення про те, що відмовляється виступати в Росії.

«Нехай вибачать мої дорогі слухачі в Росії, але за таких умов про живі концерти не може бути й мови. До сьогоднішнього ранку я утопічно вірив, що це питання буде вирішено дипломатичним шляхом. Але на жаль» - написав Інтарс Бусуліс.

Інші

Концертні агенції також повідомили про відміну виступів у Росії американських груп Green Day та Imagine Dragons.

Зі скасуваннями зіткнулися і майданчики класичної музики. В афіші Московської філармонії скасовано виступи американського піаніста Юхима Бронфмана, польського оперного співака Петра Бречалі, бельгійського ансамблю Collegium Vocale Gent, датського скрипаля Миколи Шепс-Цнайдера, німецького диригента Крістофа Ененбаста.

Московський зал "Заряддя" оголосив, що не зможуть дати концерти італійські віолончелісти Джованні Солліма та Маріо Брунелло, британський ансамбль The King's Singers та німецький джазмен Томас Квастхофф. У Московському міжнародному Будинку музики 6 березня не виступить американський контрабасист Крістіан Макбрайд.

Криза

За прогнозом експертів, на концертну індустрію в Росії чекає криза, а західні артисти скасують свої виступи.

Росія стикається зі світовою культурною ізоляцією через військову операцію (таке формулювання вимагає застосовувати влада країни), яку вона почала в Україні. Країну відключили від світового спорту та від світового кіно.


Читайте также