Як стати донором яйцеклітин?

Як стати донором яйцеклітин?

Донація яйцеклітин – благородна справа, завдяки якій мільйони жінок по всьому світі змогли здійснити мрію і стати матір'ю. Це добровільна здача зрілих статевих клітин з метою подальшого використання для ЕКО-запліднення. Процедура нескладна, безпечна і надзвичайно поширена в Україні та світі. Про донорство яйцеклітини отримати більше інформації можна на сайті громадської організації «Донори за життя». 

Умови участі у програмі донорства

Для того, щоб стати донором, одного лише бажання, на жаль, замало. Потрібно відповідати низці критеріїв, пройти декілька етапів відбору, і тільки тоді отримати можливість поділитися ооцитами.

Для початку жінка має відповідати таким параметрам:

  • Вік від 18 до 29 років, вага до 80 кг, зріст від 158 см. 
  • Відсутність поганих звичок, генетичних захворювань і протипоказань до донорства. 
  • Наявність власних здорових дітей і відмінний стан здоров'я. 

Також на період участі у програмі жінка має півроку як закінчити годувати груддю. Процес лактації – протипоказання до донорства. 

Якщо ви відповідаєте цим ознакам, наступним етапом буде консультація з гінекологом, терапевтом і психологом. Також на цьому етапі буде необхідно здати аналізи і пройти трансвагінальне обстеження. Якщо показники задовільні, на донора чекає наступний крок – повне медичне обстеження і стимуляція. 

Медогляд включає в себе консультацію генетика та інших лікарів, повне обстеження організму, здачу аналізів на можливість спадкових захворювань та інше. Варто зауважити, що всі огляди і медичні маніпуляції для донора безкоштовні і проходять за рахунок клініки. 

Якщо і на цьому етапі аналізи та консультації показали хороший результат, далі донор переходить до стимуляції яєчників. Це потрібно для того, що синхронізувати менструацію донора і жінки, що хоче завагітніти. Стимуляція ооцитів відбувається за допомогою сертифікованих препаратів під ретельним наглядом лікарів. Доза прийому ліків у кожного донора індивідуальна, а результат контролюється медиками за допомогою УЗД кожні декілька днів. 

Далі – останній етап – забір зрілих яйцеклітин. Процедура проходить під загальним знеболенням і триває 10-15 хв. 

Скільки платять за участь у програмі

Учасниці програми донорства статевих клітин отримують за одну участь грошову винагороду до 1000 євро. Чим більше зрілих ооцитів і чим вища їх якість, тим більшу суму ви отримаєте. Виплата відбувається в день забору яйцеклітин. Тоді ж донор отримує і компенсацію за транспортні витрати, якщо доїжджає до нас з іншого міста чи села. 

Щоб стати учасницею програми зайдіть на сайт організації і заповніть анкету. Громадська Організація «Донори за життя» обробить її, а наші координатори зв’яжуться з вами і повідомлять, що робити далі. Приєднуйтеся до програми, втілюйте мрії інших жінок і отримуйте за це гідну грошову винагороду! Чекаємо саме на вашу заявку!


Читайте также