Який тип драбин допоможе працювати швидше та безпечніше?

тип драбини

Обравши правильне обладнання для будівництва, можна не лише швидко та ефективно виконувати різни види робіт, але й уникнути нещасних випадків. Вишки-тури, драбини і стремянки підходять для безпечної праці на висоті, але часом не зрозуміло, який варіант найбільш оптимальний. В інтернет-магазині Stremyanka.com.ua представлений повний асортимент обладнання для роботи на висоті, а досвідчені консультанти охоче роз’яснять, яке обладнання призначене для конкретної задачі.

Види обладнання для робіт на висоті

Для тих, хто не впевнений в тому, яке обладнання потрібно для роботи вдома чи на підприємстві, слід провести невелике дослідження та знайти правильний варіант серед наступних видів:

  • драбина,
  • стрем'янка,
  • вишка-тур,
  • підміст.

Будівельники, як правило, використовують драбини для роботи, яку насправді слід виконувати за допомогою вишок-турів, оскільки вони швидко встановлюються і допомагають легко піднятися на потрібну висоту. Драбини ж не призначені для виконання великого обсягу роботи. Крім того, їх треба розглядати як варіант в ситуаціях з низьким рівнем ризику, або коли робоче місце має певні особливості й не дозволяє застосувати інший вид обладнання. Безперечним плюсом драбин є легкість їх встановлення.

Вишки риштування складніші в установці, однак вони зменшують ризик падіння з висоти. Завдяки фіксованій конструкції робітник може пересуватися вільніше й працювати довше, ніж на драбині. Крім того, для зберігання великої сталевої чи алюмінієвої вишки-тури не потрібно багато місця.

Стрем'янки зазвичай бувають односторонні та двосторонні. Їх виготовляють зі скловолокна й алюмінію, які забезпечують певні функції для безпеки під час роботи на висоті. Модель зі скловолокна була створена для робіт біля електричної інфраструктури, оскільки скловолокно не проводить напругу до 30 000 В, тому ризик ураження електричним струмом значно зменшується. Крім того, висока міцність робить їх захищеними від негативного впливу зовнішнього середовища. Моделі, виконані з алюмінію, дуже легкі, тому їх зручно носити з собою. Це найкращий варіант для маляра чи декоратора.

Підміст має широку привабливість, оскільки його легко можна використовувати навіть вдома, наприклад, для миття вікон, фарбування стін, а також для інтенсивного використання на будівництві. Неслизька верхня платформа витримує до 300 кг та дозволяє зручно розміщувати будь-який інвентар.

Для надскладних робіт також застосовують люльки та підйомники. Їх можна придбати в інтернет-магазині stremyanka.com.ua. В асортименті магазину представлена продукція українського виробника Virastar, а також європейських брендів Krause та Svelt.


Читайте также