Прості ідеї для облаштування маленької вітальні

квартира дизайн

Облаштування маленької вітальні — це справжній виклик, який вимагає дотримання балансу між функціональністю й естетикою. Однак певні хитрощі та цікаві ідеї можуть перетворити тісний простір в затишний і стильний, з практичними рішеннями й оригінальним дизайнерськими задумами. Все, що потрібно, — ретельне планування і трішки натхнення.

Коли фон вирішує все

Перший важливий етап — вибір правильного настінного та підлогового покриття. Саме від успіху у виконанні цього завдання залежить кінцевий результат, адже оздоблення створює загальний настрій. Головна проблема в тому, щоб зберегти відчуття свободи, не перенавантажити простір зайвими деталями, а в ідеалі — візуально його збільшити. Для цього рекомендуємо використовувати матеріали світлих кольорів будь-якого відтінку.

Якщо обираєте шпалери, краще відмовтеся від яскравих орнаментів і великих візерунків: вони не лише перетягують увагу на себе, відволікаючи від цілісного образу, але й суттєво “крадуть” розмір кімнати. Те ж стосується і підлоги: білий ламінат з поперечним розташуванням дощок буде виграшним варіантом на всі 100%.

сучасний дизайн квартири

Розташування меблів

Маленька вітальня лише виграє від переосмислення традиційного планування. Розставте меблі так, щоб ви не відчували захаращення і надміру деталей. Розташуйте більшу частину меблевих елементів уздовж однієї стіні, щоб не було відчуття переповненості. Замість громіздких м'яких крісел придбайте комфортний диван кутовий: у складеному вигляді він компактний, а завдяки механізму трансформації при необхідності перетворюється на повноцінне спальне місце для друзів чи членів сім’ї, які залишаються на ніч після гучного святкування.

Саме завдяки використанню тих частин кімнати, що зазвичай пустують, ви створюєте комфортний куточок для відпочинку. Вам не потрібно витрачати гроші та й без того обмежені квадратні метри на додаткові стільці, пуфи, крісла для гостей.

дизайн квартири

Симетрія в дизайні

В інтер’єрі для створення рівноваги, гармонії та відчуття спокою можна використати принцип пропорційності. Це однаково ідеально працює як в просторих приміщеннях, так і на невеличкій площі. Досить лише правильно розташувати меблі приємних нейтральних відтінків з глянцевими поверхнями, і отримаєте максимально вдалий результат.

Додаткової уваги потребує і підбір дрібних аксесуарів. Хаос зазвичай складається з деталей, тож варто тримати вітальню в чистоті та порядку. Забудьте про безліч статуеток, фоторамок, сувенірів — залиште лише справді особливі для вас речі, що гармонійно вписуються в загальний дизайн.

Ми зібрали для вас прості та дієві поради, що допоможуть створити ілюзію простору навіть у житлі з досить обмеженою площею. І нехай ваша вітальня буде для вас найзатишнішим місцем для відпочинку.


Читайте также