Що таке євроштахетник: особливості, переваги та виробництво

Що таке євроштахетник

Територія приватного будинку починається безпосередньо з огорожі. У якості парканів використовуються вироби з різних матеріалів: дерево, камінь, бетон та метал. Різновидом металевих огорож є євроштахетник. Такий варіант огорож був розроблений спеціально для того, щоб мати можливість замінити недовговічні дерев'яні елементи, що вимагають постійного обслуговування. Металеві конструкції набули широкої популярності завдяки таким особливостям, як привабливий зовнішній вигляд, надійність, довговічність та доступна вартість.

Опис та характеристика

Виготовляють євтоштахетник із профільованого листа. В основі принципу виробництва лежить технологія видавлювання металевих елементів на прокатному стані. Готові вироби мають профільовану форму, завдяки чому підвищується міцність, надійність та стійкість на вигин штахетин. Чим більше ребер жорсткості, тим міцніше планка. У залежності від кількості борозен на поверхні відбувається поділ євроштахетника на види.

Для виробництва продукції використовується матеріал, товщина якого досягає 0,45-0,5 мм. Ширина планок становить від 100 до 130 мм, але й пропонуються дрібніші варіанти. За довжиною продукція також випускається у широкому асортименті. Мінімальний розмір складає 50 см, а максимальний — 4 метри. Стандартний паркан споруджують із планок, довжина яких зазвичай не перевищує 1,5-2 метри.

Основні переваги застосування

Якщо порівнювати огорожу з повнотілого сталевого листа та євроштахетин, то останній варіант відрізняється великою кількістю переваг. Вибираючи такі вироби, необхідно враховувати їх позитивні сторони. До них відносяться:

  • Пропускають світло та забезпечують циркуляції повітря. Це актуально для рослинності, що вирощується у дворі. Доведено, що на ділянках, які захищені листами профнастилу, врожайність значно нижча, ніж на території із парканом, який вироблений із євроштахетника.
  • Великий термін служби. Вироби з металу прослужать від 15 до 50 років, що залежить від їх особливостей виробництва. При цьому важливо враховувати, що продукція не потребує обслуговування (не потрібне фарбування поверхні), та зберігає свій первісний вигляд тривалий час.
  • Не зазнають руйнації від сильного вітру. Листи профнастилу можуть погнутися від сильного урагану, а євроштахетник ніколи.
  • Простота монтажу. Після виготовлення каркаса, необхідно лише закріпити по черзі планки, дотримуючись однакової відстані між ними.
  • Великий асортимент. Продукція пропонується у широкій різноманітності, що є доказом її популярності та затребуваності. Відрізняються елементи за колірними рішеннями, варіантами профілів, верхньою окантовкою, розмірами та іншими параметрами.
  • Простота ремонту. Якщо з будь-яких причин буде пошкоджена одна або кілька планок огорожі, то її легко та недорого можна замінити новими елементами.

Іноді користувачі відзначають такий недолік, як перегляд території. Однак, такий мінус легко усувається шляхом зменшення відстані між планками.


Читайте также