Наскільки практична кутова душова ніша?

кутова душова ніша

рос

Для облаштування функціональної душової не обов'язковий великий санвузол зі зручним плануванням, в якому легко встановити типову сантехніку. Створити практичну, безпечну та зручну зону водних процедур можна навіть у компактному приміщенні неправильної форми. Душова в ніші — простий спосіб правильно використати наявний простір. Під цю зону найчастіше виділяють кут ванної кімнати, а для її створення використовують душові двері відповідної ширини. Докладніше про кутову нішу для душу розповіли фахівці чеської компанії Ravak у статті «Всі у кут: облаштовуємо нішу для душового простору». Ми ж зупинимося на різновидах дверей за типом конструкції та способом відчинення, адже саме ці параметри визначають зручність використання сантехнічного обладнання та комфорт щоденної гігієни.

Кількість стулок

Конструкції душових дверей відрізняються за кількістю елементів та наявністю рами. Рамні моделі вважаються більш зносостійкими, а безрамні вироби використовуються, щоб підкреслити естетику пуризму та візуальну легкість інтер'єру. Ущільнювачі, що є частиною сучасних огороджень, гарантують герметичність конструкції.

На ринку представлені двері, що складаються з однієї, двох, трьох, чотирьох стулок. Огородження відрізняються за шириною та висотою, тому з пошуком обладнання складнощів не виникне. Ба більше, деякі виробники пропонують послугу кастомізації. Вибрану модель на фабриці роблять у розмірі, вказаному замовником.

двері для душу

Одноелементні вироби рекомендовані для ніші завширшки 80-90 см. Для невеликих душових ніш також підходить дверне полотно, що складається із двох стулок. Таке огородження мають габарити від 70 см. Три- та чотириелементні моделі використовуються для ніш завширшки 100-200 см.

Розсувні душові двері

Для невеликих санвузлів і приміщень із нетиповим плануванням оптимальним варіантом є розсувні двері. Полотно може складатися із двох, трьох, чотирьох елементів. Стулки відчиняються за принципом купе за рахунок спеціального роликового механізму. У верхній та нижній частині дверного полотна фіксуються невеликі коліщатка, які рухаються напрямними. Двері роз'їжджаються в сторони паралельно бічним стінкам і не займають додаткового простору.

двері для душу

Щоб покращити експлуатаційні характеристики огороджень, виробники розробляють спеціальні механізми фіксації роликів. Крім того, важливий захист від перекосу та заїдання стулок. Простежте, щоб вибране обладнання було оснащене подібними технологіями.

Розпашні двері для душу

Звичні розпашні двері прості у встановленні та зручні у використанні. Вони складаються з одного або декількох елементів та фіксуються за допомогою петель чи механізму, прихованому в монтажному профілі. Однак душові розпашні двері не підходять для маленьких ванних кімнат. Для їх відчинення знадобиться додаткове місце, а в компактних просторах це критично. Якщо хочете вибрати для ніші саме двері зазначеного типу, придивіться до моделей, що відчиняються всередину.

двері для душу

Душова ніша з розпашними дверима максимально функціональна в просторих санвузлах. При виборі огородження зверніть увагу також на ручки. Цей елемент конструкції повинен зручно лягати у долоню та не мати гострих кутів.

Складані або «гармошки»

Універсальним варіантом вважаються моделі, що складаються до стіни по типу гармошки. Елементи дверного полотна фіксуються за допомогою рухомих кріплень та укомплектовані якісними ущільнювачами, тому можете не хвилюватись про герметичність огорожі. Мобільна конструкція легко відчиняється та зачиняється, не забираючи корисний простір.

двері для душу

У каталогах виробників представлені вироби різної ширини. За допомогою складаних дверцят можна створити зручну зону водних процедур як у вузькій, так і в просторій ніші.

Поворотні двері для ніші

Ще один практичний варіант – двері поворотного типу. Це одноелементна конструкція, що обертається. Дверне полотно фіксується за допомогою стрижня, встановленого у втулку на рамному профілі.

двері для душу

Для відчинення дверей потрібне додаткове місце, тому такі вироби рекомендовані для санвузлів із середньою та великою площею. Щоб вийти із душової ніші, не потрібно шукати ручку. Досить трохи штовхнути дверне полотно.


Читайте также