09-03-2023 Новини у світі 2466

Артем Колюбаєв, Саргіс Саргсян та Ельвіра Гаврилова зібрали 1 740 000 грн у Афінах

Артем Колюбаєв, Саргіс Саргсян та Ельвіра Гаврилова зібрали 1 740 000 грн у Афінах

4 березня в м. Афіни (Греція) голова «Спілки підприємців теле та кіноіндустрії» Артем Колюбаєв і волонтери спілки Саргіс Саргсян та Ельвіра Гаврилова за підтримки Посольства України у Греції в особі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Грецькій Республіці Сергія Шутенка та голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія провели благодійний вечір. У рамках вечора відбувся аукціон, на якому вдалося зібрати 1 740 000 грн.

Голова «Спілки підприємців теле та кіноіндустрії» Артем Колюбаєв, який підтримав вечір своєю присутністю, відзначив: «‎Для нашої спілки був важливим не лише збір коштів на машини швидкої допомоги, а й об'єднання грецького та українського народів. І нам вдалося реалізувати обидві цілі».

Лоти, що були представлені на аукціоні:

  • боксерські рукавиці Олександра Усика з його автографом, які пішли «з молотка» за 240 тис. грн. До речі, український боксер приєднався до концерту дистанційно завдяки прямому ефірові з Афінами;
  • прапор України з підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, наданий українським військовим кореспондентом та громадським діячем Романом Бочкалою. Лот продали за понад 500 тис. грн;
  • м’яч та футболка від збірної України з футболу з автографами легендарних футболістів «Динамо Київ» — Олега Протасова, Олексія Міхайліченка, Дмитра Дем'яненка;
  • лоти від українського бренду одягу Kate Lab, який одягає Президента України Володимира Зеленського;
  • предмети мистецтва, надані «Міжнародним Парламентом Матерів»;
  • лоти з особистої колекції Її Королівської Величності Кронпринцеси Сербії Катарини, яка також підтримала вечір.

Унікальним лотом став набір рукавиць від братів Кличко, який пішов «з молотка» за півмільйона гривень.

Ведучими вечора стали Юрій Горбунов та Катерина Осадча, котрі віртуозно підіймали ставки за лот, тим самим збільшуючи розмір зборів для ЗСУ. 

Збільшити збори допомогла також шапка, яку пустили до зали після свого виступу українські виконавці Михайло Хома (Дзідзьо) та Олександр Пономарьов, і котра повернулась на сцену з 200 тис. грн. До речі, на заході відбулася прем'єра їх пісні «Гей, соколи!».

Хочеться також наголосити, що вечір підтримали своєю присутністю посольства Італії, Польщі, Молдови, Австрії, Чорногорії та Туреччини у Грецькій Республіці, а також грецькі топові артисти Ірині Пападопулу та Христос Менідіатіс.

Організатори вечора Саргіс Саргсян та Ельвіра Гаврилова підкреслили, що підготовка до вечора була нелегкою, і на шляху волонтери стикалися з масою труднощів, але Бог послав їм правильних і небайдужих людей: «Ми вдячні громадській організації «‎Українки в Греції», представнику фонду «Батальйон Волонтер» Олександру Приходченку, лікарю-стоматологу Христині Мединській, директору компанії «ВАШ ЦЕНТР - VASH CENTER» Анатолію Кучірку, дівчатам з Candy Cat, Заступнику голови Об’єднаної української діаспори в Греції Оксані Козій та іншим. Хочеться згадати кожного, хто допомагав і підтримував на шляху організації нашого благодійного вечора».

На вечорі були присутні понад 1000 гостей, які приїхали з усього світу для підтримки України. Зал був оформлений українською символікою, на столах як декор стояли чорнозем та соняшники, що, безумовно, дуже вразило всіх гостей. І, звичайно ж, подавались страви найкращої у світі кухні — української.


Читайте также