10.08.2023
Навчання. Освіта
eye 315

Графічний дизайн: де навчатися в Україні?

Графічний дизайн: де навчатися в Україні?

Охочих пройти графічний дизайн курс в Україні з кожним роком стає все більше. Нічого дивного, адже кожен бізнес рано чи пізно потребує послуг дизайнерів, тому ця професія має дуже хороші перспективи у майбутньому. Усе, що ви бачите в інтернеті, кимось розроблено та створено.

У дизайні є багато спеціалізацій - вебдизайн, UI/UX, графіка, анімація, ігровий дизайн тощо. Найкращі дизайнери стають тімлідами (Team Leader) або артдиректорами. Під час онлайн-курсу UX/UI дизайн у WIZECLUB ви вдосконалюватимете свої навички, щоб досягти компетенцій, які дозволять вам впевнено вийти на ринок праці.

Що робить графічний дизайнер?

Стів Джобс сказав: «Дизайн — це не те, як речі виглядають, а те, як вони працюють». Тому дизайнери проводять дослідження з користувачами, будують карти емпатії, оформляють сторінки й інші елементи кінцевих продуктів. У результаті створюється проєкт, який має допомогти кінцевому споживачу та зробити його щасливим.

У цій професії великий простір для творчості. Дизайнери створюють проєкти, які роблять світ простішим, комфортнішим і красивішим. Без креативності та співпереживання це було б неможливо. Також великим плюсом є «наочність» роботи в цій професії. Її наслідки видно неозброєним оком.

Різниця між UX та UI

Це дві половинки одного яблука. UX — це досвід користувача, UI — це інтерфейс користувача. Хороший графічний дизайнер повинен знати обидва напрямки, тому що він зазвичай поєднує їхні функції.

UX Designer – стратег і аналітик. Його завдання – розв’язати проблему конкретних користувачів. Наприклад, користувачі хочуть мати можливість орендувати автомобіль через сайт. UX Designer збирає їхні думки, проводить опитування, тестує... І на основі цих даних проєктує сервіс, який буде зрозумілий кожному. Він вирішує, які розділи, блоки та функції будуть на сайті.

Після того як логіка продумана, UI Designer розробляє інтерфейс. Спочатку з високим ступенем узагальненості на основі "Wireframes" (чернетки), потім створює кожну сторінку, блоки тексту, зображення, форми, кнопки. Все це робиться в графічному редакторі, наприклад Figma або Photoshop.

Ui ux дизайн навчання у WIZECLUB дозволяє здобути поглиблені знання у вебдизайні та створювати зручні, ефективні та красиві сайти.

Які навички потрібні графічному дизайнеру?

Хорошому дизайнеру, як і будь-якому іншому фахівцеві, потрібні як жорсткі, так і м’які навички. Основні з них:

  • Навички планування часу та завдань.
  • Розуміння принципів проєктування.
  • Знання теорії кольору та типографіки.
  • Практичні знання інструментів UX та UI.
  • Робота в Figma (Photoshop, Illustrator).
  • Адаптація проєктів до потреб і пристроїв.
  • Вміння спілкуватися.
  • Творче мислення.

У світі, де дизайн оточує нас на всіх рівнях, графічний дизайн та UX/UI відіграють важливу роль у створенні функціональних і привабливих продуктів. Україна не стоїть осторонь цього тренду, і популярність курсів з графічного дизайну та UX/UI зростає з кожним роком. Ці курси відкривають двері до світу творчості та можливостей для студентів, а також готують їх до професійного виклику на сучасному ринку праці. Якщо вас приваблює можливість поєднати творчість зі стратегічним плануванням, графічний дизайн та UX/UI - це, безсумнівно, сфера, в якій варто розвиватися.

Читайте также


up