24.09.2023
Популярна наука
eye 1354

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 24.09.2023

Науково-популярні відео тижня. Добірка від 24.09.2023

У вересні 1918 року Гетьман Української Держави Павло Скоропадський здійснив свій єдиний закордонний візит – у Німеччину. Відбулися переговори з Кайзером Вільгельмом ІІ, райхсканцлером Георгом фон Гертлінгом, міністром закордонних справ Паулем фон Гінце. Однак чи не найважливішим моментом стала поїздка в окуповане бельгійське місто Спа, де розташовувалася німецька Ставка верховного командування. Там Скоропадський зустрівся з начальником Генштабу Паулем фон Гінденбургом та його заступником Еріхом Людендорфом. Навіщо лідерові України був потрібний цей візит усього за два місяці до Листопадової революції та падіння Німецької імперії, а також які він мав наслідки – дивіться у відео.

Історія Тайваню. Що не так з Китаєм? | Історія України від імені Т.Г. Шевченка

Нове цікаве відео на каналі імені Шевченка.

Пласка Земля. Ми живемо під куполом? Міфи та Факти на перевірці у науковців 

Комусь це може здаватися анекдотом, але в наш час дійсно є люди, які вважають, що Земля пласка, а космосу не існує. Ось про це ми й поговоримо в новому випуску WAS. Як Ератосфен вирахував розміри нашої планети? Чи правда, що теорія пласкої Землі була домінуючою в часи Колумба? Звідки пішли новітні конспірологи - прибічники ідеї про пласку Землю? Як автор книги “Земля не глобус”дійшов таких висновків? Чи пише Біблія про пласку Землю? Чому дехто вважає, що НАСА нас обманює? Дивіться у нашому відео.

Пастка персоналізації провини - це та сама пастка у яку найчастіше потрапляють розумні та співчутливі люди. Про що ця пастка та як у неї не потрапляти, слухайте сьогодні у блозі психотерапевтки Мар'яни Франко. 

Довколоботаніка представляє огляд найдивніших наукових досліджень.

Космічні новини тижня.

Карабах/Арцах: історія протистояння

У новому випуску ми розкажемо вам про багатолітню історію війни за Карабах та до чого тут ботоксний диктатор.

Читайте также


up