08.10.2023
Здоров'я та краса
eye 607

Лазерне лікування пігментних плям

Лазерне лікування пігментних плям

Лазерне лікування пігментних плям може базуватися на використанні різних систем і технологій. Цей вид косметологічних процедур дозволяє повернути правильний колір шкірі, вкритій пігментними плямами, а також додатково покращує її структуру та розгладжує. Клініка лазерної дерматоонкології CALM в Україні використовує сучасні досягнення у сфері естетичної медицини, які значно полегшують процес усунення різного роду вікових змін на шкірі.

Коли рекомендується лазерне лікування пігментних плям?

Лазерне лікування буде особливо ефективним, якщо пігментні плями неможливо усунути за допомогою звичайних методів. Причини таких змін кольору шкіри можуть бути найрізноманітнішими. Як правило, пігментація відбувається в результаті:

  • природних процесів старіння,
  • генетичних факторів,
  • гормональних збоїв,
  • впливу сонячних променів,
  • фотостаріння.

Появу пігментних плям також можуть спровокувати післяопераційні ускладнення або прийом деяких медикаментів.

Види пігментних плям

Деякі з пігментних плям є природними і виникають в результаті прискореного процесу меланогенезу, як-от веснянки. Однак зміни природного відтінку фрагментів шкіри на темніший можуть бути викликані зовнішніми факторами, як-от ультрафіолетове випромінювання. Надмірне перебування на сонці може призвести до появи ділянок шкіри, що містять надлишок меланоцитів і меланіну.

Інколи пігментація є постзапальним явищем, яке розвивається внаслідок попередніх дерматозів, наприклад акне. Ця проблема стосується не тільки підлітків. Ризик появи слідів від прищів зростає при неправильному догляді за шкірою. Ураження шкіри цього типу найчастіше мають рожевий, червонуватий або світло-коричневий колір. Сучасна дерматологія і хірургія дозволяє поставити правильний діагноз і призначити відповідну терапію, що є запорукою успішного лікування.

Особливості лазерного лікування пігментних плям

Лазерне лікування завжди виконується за допомогою спеціального обладнання, яке може базуватися на різних технологіях і параметрах. Тип пристрою та курс лікування повинні бути адаптовані до типу та обсягу проблем шкіри пацієнта. Лазерне лікування можна поєднувати з домашнім доглядом, що допоможе закріпити, зміцнити та зберегти результати, отримані завдяки лазерній терапії. Значний вплив на ефективність цього процесу має використання відповідної дермокосметики, яку повинен підібрати кваліфікований фахівець.

Читайте также


up