Як купити хороший вживаний автомобіль

Як купити хороший вживаний автомобіль?

Придбати хороший автомобіль на вторинному ринку – справа непроста, але здійсненна. У цьому матеріалі ми крок за кроком розглянемо процес: від визначення бюджету та пошуку оголошень до обов’язкових дій, які необхідно виконати, після того як ви станете новим власником обраного автомобіля.

Насамперед дамо дві поради:

  • Емоції – поганий порадник. Варто добре спланувати процес покупки та намагатися завжди зберігати холодну голову.
  • Якщо ви боїтеся, що при огляді автомобіля щось упустите, можете довірити це завдання професіоналам. Звичайно, за окрему плату.

Етап планування покупки

Абсолютною основою успішної покупки є чітке визначення цілі, потреб і бюджету. Ви будете купувати за готівку чи в кредит, чи, можливо, виберете відносно недовго вживаний автомобіль і скористаєтеся якоюсь формою лізингу?

Перед тим як почати вивчати авторинок, зробіть щось на зразок іспиту сумління і визначте:

  • для чого саме буде використовуватися автомобіль,
  • скільки кілометрів він буде долати щорічно,
  • чи буде він лише транспортним засобом, що дозволяє дістатися з точки А в точку Б, або ж це буде іграшка вихідного дня, яка після кожної поїздки спочатку відправиться на автомийку, а потім «під ковдру» в гараж.

Найприємніше купувати автомобілі, які є примхою і слугуватимуть іграшкою / хобі. У такій ситуації покупець зазвичай має чітко визначені вимоги, не витрачає час на вибір варіантів кузова чи двигуна. Найважче тим, хто знає, що їм потрібен автомобіль, але насправді не можуть визначитися, компактне авто чи модний кросовер. На жаль, у більшості випадків покупець стикається з багатьма дилемами, які краще вирішити на початковому етапі.

Слід визначити, чи буде це автомобіль з дизельним, бензиновим двигуном чи, можливо, гібрид, який використовуватиметься для коротких міських поїздок. Пам'ятайте, що не варто витрачати на покупку весь наявний бюджет, тому що шанси знайти вживаний автомобіль (особливо за невеликі гроші), який не потребуватиме додаткових вкладень, досить мізерні.

Етап контакту з продавцем

Наступні кроки: пошук оголошення, зв'язок з продавцем, перевірка сервісної книжки й огляд автомобіля. Ви можете зробити це самостійно, можете взяти з собою друга, котрий знається на автомобілях, або найняти одну з компаній, що займаються професійною перевіркою автомобілів на наявність дефектів.

Коли обраний транспортний засіб відповідає всім вимогам і його можна придбати, виникають додаткові питання, які необхідно владнати:

  • перереєстрація автомобіля на нового власника;
  • перевірка моторної оливи, можлива заміна приводу ГРМ, купівля нових шин і т. д.;
  • оформлення страховки.

Далі все, що залишилося зробити новому власнику автомобіля, це - насолоджуватися поїздкою!

Читайте также


up