26.10.2023
Культурна країна
eye 159

Зима Дар'я. Вчитель, який змінив моє життя

Зима Дар'я. Вчитель, який змінив моє життя

Зразковим учнем не кожен може бути,

Та книга кожного навчить.                       

Учень, це той хто вміє чути,                      

А книга вміє тільки говорить...                

( Зима Д.С.)

    Життя - це безцінний дар кожній живій істоті, а людині потрібно так багато часу, щоб стати саме людиною. Недарма ми народжуємося такими безпомічними, з перших днів життя нам потрібні ті, хто зможе нас навчити, направити, підказати. Період дитинства займає немалу частину нашого життя і всі ці роки ми навчаємося . Навчання в життєвій школі починається не в шість років , ми не складаємо туди портфелі і не маємо розкладу занять, однак отримуємо безліч знань від найрізноманітніших учителів...

      Що вам спадає на думку при словах навчання, школа, уроки, нехай навіть у життєвій школі? Для мене, без сумніву, це книги. Вони з’явилися у моєму житті набагато раніше, ніж я навчилася навіть говорити. Спочатку мені їх читали рідні, а згодом вже я сама. Книги стали для мене близькими друзями, я навіть і не помітила, коли вони стали невід’ємною частиною мого життя. Тихим шелестом сторінок вони дарували мені нові знання, збагачували мій внутрішній світ, виховували мою особистість, формували світогляд. Книги, у котрих переплелися думки різних людей та поколінь, кидали мені рятівне коло в бурі моїх нескінченних запитань.

             Книги не тільки найкращі друзі, а й найтерплячіші з учителів.  Інколи під непривабливою  палітуркою книжки, ховається премудрий вихователь,  який повільно, не поспішаючи, через образи та емоційне сприйняття, насаджує в серце читача паростки людяності, співчуття, співпереживання. Прищеплює почуття справедливості, власної гідності, відповідальності. Навіть дитячі історії можуть багато чому навчити, адже навіть у невигадливому сюжеті, там закладений дуже глибокий сенс.

     Кожна книга - це новий погляд на світ, нові враження, нові думки, нові почуття. Кожна книга по-своєму робить мене краще, змінює та вдосконалює. З кожною сторінкою я відкриваю в собі щось нове, дивлюся на власні вчинки іншими очима, замислююся над ними. У творах закладена чарівна сила, здатна змінювати серця. Ця сила діє на мене постійно, як сила тяжіння Землі, залишаючи все більший слід на моєму житті.

            

                 

Умови участі у конкурсі коротких оповідань «Вчитель, який змінив моє життя»

Читайте также


up