Презентація антології «Драма Панорама 2023» з можливістю придбати книжку

Презентація антології «Драма Панорама 2023» з можливістю придбати книжку

Центральна міська бібліотека Запоріжжя (вул. Гоголя, 66)

29 січня о 17:00

У січні в Центральній міській бібліотеці Запоріжжя відбудеться презентація унікальної драматургічної антології «Драма Панорама 2023». Вперше збірку сформовано виключно з текстів-переможців всіх драматургічних конкурсів, національних та міжнародних, що відбулися протягом року.

Новітня антологія - це ТОП-10 п’єс, що пройшли крізь конкурентний відбір і фахову експертизу 5-ти драматургічних конкурсів «Драма.UA», «Тиждень актуальної п’єси», «Липневий мед», «Aurora» (Польща) та «Reboot Festival» (Велика Британія).

Новий стандарт видання сучасної драматургії: тверда обкладинка, стильні дизайн і художні рішення: ця книга не тільки для театральних фахівців, а і для читачів, - тим самим ми повертаємо драматургію до загального літературного поля.

Під час презентації:

– відбудеться акторське читання та фахове обговорення п’єси «Хроніки евакуйованого тіла і загубленої душі» драматургині Анни Галас у постановці режисерки Олена Аль Юсеф. Цей текст увійшов до короткого списку фестивалю «Reboot Festival» у Великій Британії, а читання під режисурою О. Аль Юсеф стало однією з найяскравіших подій фестивалю Драма Спринт, що відбувся в грудні 2023 року у Києві;

– після читання всі присутні матимуть можливість обговорити п’єсу з авторкою;

– відбудеться зустріч з представниками команди проєкту «Шоукейс української драматургії», в рамках якого було започатковано випуск антології;

– всі бажаючі зможуть придбати примірник антології «Драма Панорама 2023».

Вхід вільний, чекаємо на вас 29 січня о 17:00 у Центральній міській бібліотеці! Окремо запрошуємо людей театру: режисерів/рок, акторів/ок, театрознавців/вок тощо.


Читайте также