Як вибрати дитині дитячий майданчик: поради батькам

Як вибрати дитині дитячий майданчик: поради батькам

Умова повноцінного фізичного та комунікативного розвитку дитини – наявність спеціального простору для активних ігор, спільних розваг та спілкування з однолітками.

Класичною локацією, адаптованою під виконання таких задач, є дитячий майданчик, що включає різні види ігрового та спортивного обладнання. Наразі в продажу представлений широкий асортимент відповідних снарядів та інвентарю. Пропонована стаття дасть рекомендації від фахівців щодо їх вибору.

Магазин чи виробник?

Первісне завдання претендента на відповідну покупку – визначитися з місцем придбання спортивно-ігрових елементів.

З даною метою звернутись до виробника дитячих майданчиків однозначно краще та вигідніше, ніж купувати аналогічний товар у магазині.

Можна навести декілька вагомих аргументів на користь відповідного рішення.

  1. Дешевша вартість. Магазини є посередниками, що перепродують обладнання для ігрових та спортивних зон із суттєвою націнкою. Власне, ця сума складає прибуток торгівельного закладу, інакше його комерційна діяльність була б нерентабельною. У підприємства, яке займається виробництвом такої продукції, ціна на неї буде однозначно нижчою.
  2. Можливість придбати дане спортивне обладнання та ігрове, яке точно відповідає запитам покупця. Під час замовлення виробнику елементів майданчика для дітей є можливість узгодити всі нюанси, що стосуються складових майданчика, їх габаритів, кольорової гами тощо. У магазинах зазвичай пропонують готові рішення – ніхто вам комплектацію та дизайн спортивно-ігрового майданчика індивідуально підбирати не буде.
  3. Наявність сертифіката. Кожна компанія-виробник дбає про власну репутацію та намагається витримати жорстку конкуренцію на ринку. Саме тому на відповідних підприємствах впроваджений строгий контроль якості – це виключає можливість продажу обладнання із дефектами та заводським браком. Магазини за якість свого товару відповідної специфіки несуть порівняно меншу відповідальність.
  4. Офіційна гарантія. Даний пункт випливає з попереднього. Гарантію на свій продукт, на відповідність його якості прийнятим стандартам, у тому числі нормам травмобезпечності, може дати лише той, хто його виготовив. Це стосується всіх категорій товарів, і дитячі ігрові та спортивні майданчики не є виключенням.
  5. Спектр послуг. Сервіс продавців-посередників у кращому випадку обмежується доставкою. З компанією-виробником можна домовитися щодо професійного монтажу локації «під ключ» та технічного обслуговування її в майбутньому.

Асортимент гірок, гойдалок, каруселей, пісочниць, турніків та багатьох інших класичних і креативних тренажерів у компаній, що займаються виробництвом такої продукції, набагато ширший, ніж у тих організацій, які суто займаються продажем.

Додаткові критерії, варті уваги

Обираючи необхідний дитячий ігровий чи спортмайданчик, варто врахувати також і декілька інших актуальних аспектів:

  • видову специфіку – наразі в Україні налагоджено виробництво класичних ігрових дитячих комплексів та спортивних, виготовляються так звані міні-майданчики та інклюзивні;
  • матеріали – необхідно віддавати перевагу матеріалам, що поєднують у собі екологічну безпечність, термічну стійкість та при цьому є довговічними;
  • добротність виконання кожної конструкції – вона має бути міцною, добротною, зібраною без нюансів;
  • ергономічність використання – елементи ігрових та спортивних локацій для дітлахів повинні бути зручними у застосуванні та не доставляти маленьким користувачам відчуття дискомфорту;
  • ціна – вартість такого обладнання залежить від повноти його комплектації та складності і трудомісткості технології виготовлення його складових.

Ігрові комплекси, що мають на меті розважання та навчання малюків, зазвичай адаптовані для використання дітками дошкільного віку. Їх площа складає від 70 до 150 м².

дитячий майданчик

Дитячий спорткомплекс, залежно від його комплектних елементів, може бути адресованим школярам різних вікових груп. За площею він від ігрового аналога, як правило, більший. Базова мета спортивного комплексу – фізичний розвиток дітей. Найпопулярніше обладнання для складу відповідної локації – турніки, бруси, стінки для скелелазіння, канатні містечка та смуги перешкод.

Дітям з особливими потребами, зокрема з обмеженими фізичними можливостями, підійдуть майданчики інклюзивні, виконані з акцентом на травмобезпечність та розвиток.

Відмінність міні-майданчиків, що встановлюються у дворах приватних будинків – найменша площа. Обладнання їх має відповідати віку та уподобанням користувачів.

З точки зору матеріалів, заслуговують на увагу дитячі спортивно-ігрові майданчики, елементи яких виготовляються з високоякісного металу, що має антикорозійні властивості, зносостійкої деревини та термодеревини, а також екологічно безпечного пластику підвищеної міцності.

Читайте также


up