Яку книгу почитати з дитиною: добірка до Дня батька

Яку книгу почитати з дитиною: добірка для Дня батька

День батька: історії, що зблизять родину

16 червня в Україні відзначають День батька — щорічне свято на честь татусів. Тато для кожної дитини — це символ підтримки, опори та захисту. Згадаймо дитинство: майже не було проблем, які були б не під силу татові. Дотепні пригоди, жарти, спонтанні подорожі — тато завжди був «за» будь-яку шалену авантюру. 

Сьогодні тато не завжди може бути поруч, та любов між батьком і дитиною ніколи не згасне. У ці особливі дні, коли ви можете провести час разом, чудовою нагодою зміцнити зв'язок і створити незабутні спогади про затишні вечори стане читання книг. Їх можна читати з татом разом або навпаки, якщо тата немає поруч, книги допоможуть згадати про нього та подовжити теплі спогади.

Напередодні Дня батька ділимося добіркою книжок відомого видавництва “Ранок”, таких, в яких головною темою є сім’я та відносини між дитиною і батьками. 

«Розалі. Пригода на сніданок», Ніна Дуллек

«Розалі. Пригода на сніданок», Ніна Дуллек

З чого може початися сніданок? Зі смачної яєчні від мами, з теплого чаю та обіймів від тата, проте в Розалі кожен день починається з невгамовних пригод!

Яке татусеве правило номер один для суботнього ранку? Розалі знає його напам'ять: виспатися попри все! Але що робити, коли о сьомій ранку вже не спиться? Залишатися в ліжку? У жодному разі, бо будь-якої миті з-за рогу може вигулькнути пригода! На щастя, у заспаного тата з'являється хороша ідея. «Може, ти сьогодні сходиш за булочками?» — пропонує він. Чи зможе Розалі зробити це? Звичайно, зможе, адже вона вже три тижні в першому класі! А з уявою ця пригода стане ще й веселою!

«Долоньки», Катерина Кулик

«Долоньки», Катерина Кулик

Марі — звичайна дівчинка із незвичайним хобі. Вона збирає безпритульних ляльок на звалищі та мріє стати для кожної з них мамою. Однак дівчинці стає непереливки, коли про її таємну справу дізнаються інші. Що сталося з дітками-ляльками і яка велика справа чекає на Марі в майбутньому? 

Почуття та емоції дівчини викликають у читачів співчуття та захоплення її щирістю та добрим серцем. Марі — яскравий приклад того, як навіть найменші діти можуть робити великі добрі справи, що впливають на життя інших.

Книга спонукає до роздумів про благодійність та допомогу іншим. Вона надає чудову можливість для батьків і дітей обговорити важливість підтримки тих, хто потребує допомоги, і демонструє, як навіть маленькі діти можуть змінювати світ навколо себе. 

«Книжка, яка зближує родину. Мотиватори», Конопленко І.І.

«Книжка, яка зближує родину. Мотиватори», Конопленко І.І.

Через повномасштабне вторгнення багато українських сімей вимушені тимчасово роз’єднатися, що неабияк позначається на найвразливіших українцях — дітях. Тому важливо показати малечі: членів сім’ї завжди єднатиме любов і все те спільне, що вони мають. Саме для цього створена «Книжка, яка зближує родину». З нею дитина відчуватиме родинне тепло навіть тоді, коли між ріднею сотні й тисячі кілометрів. 

На кожній сторінці цього щоденника-активіті є ідеї для спільного проведення дозвілля. Ви разом із дітлахами зможете записувати факти з життя родини, клеїти світлини, планувати подорожі й, найголовніше, пізнавати одне одного та себе. Тут є безліч місць для фото й малюнків, генеалогічне дерево, поради для спільного відпочинку й творчості… Заповнюючи барвисті сторінки з цікавими анкетами про себе й близьких, школярі й школярки зрозуміють унікальність своєї сім’ї. А настільна гра всередині підніме командний дух!

«Розблокуйте мою родину!», Амелі Джаво

«Розблокуйте мою родину!», Амелі Джаво

Красива книжка з неймовірними та кумедними ілюстраціями, і дуже глибоким сенсом. Це історія для сучасних родин, яку варто прочитати кожному й кожній, хто бажає створити атмосферу щирого спілкування в родині.

«Я був найщасливішим собакою… аж до недавнього візиту бабусі. Одразу впізнав той захопливий вираз на дитячих обличчях. 

  • Це ж смартфон! — вигукнув Сезар.
  • Моя власна ігрова приставка — додав Барнабі.
  • Планшет… можна мені з ним погратися? — попросила Енні»

Відкласти справи та гаджети, і провести час у родинному колі, з обіймами і розмовами — побічний ефект від цієї книжки. 

«Моя родина, твоя родина», Пауліна Ауд

«Моя родина, твоя родина», Пауліна Ауд

Наше тіло, почуття, емоції, стосунки… Світ людини насправді великий! Для дітей він поки що таємничий, але такий цікавий. Змалечку малюки пізнають своє тіло, вперше закохуються, у них виникають приємні відчуття. І все це дуже природно. 

«Моя родина, твоя родина» допоможе малюкам розуміти себе та свої почуття, а також дізнатися більше про взаємини у родині. Це важливий крок до здорового та свідомого дорослішання.

«Друзів можна обирати. Наприклад, якщо вам подобається гратися разом. Якщо ж пізніше вам стане разом не цікаво, ви можете більше не дружити. 

Братів і сестер не обирають. Іноді тобі подобається з ними гратися. А іноді — ні. Іноді ти сердишся на свого брата чи сестру. Але вони будуть твоїми братами та сестрами все життя». 

Шановні татусі, читаючи книжку разом, ви зможете провести час з користю, а також показати дитині, що з вами можна бути щирими та відкритими, і поговорити про все на світі. 


Читайте также