18.03.2022
Здоров'я та краса
eye 118

Як через стрес вживати менше солодкого. Поради дієтолога. Відео

солодке

Жагу до солодкого можна обманути та, окрім овочів, замінити бобовими, такими як квасоля, сочевиця або горох, наголошує експерт.

Лікар-ендокринолог та дієтолог Наталія Самойленко розповіла, як можна обманути організм, який через стрес вимагає солодкого.

В ефірі "Сніданку.Онлайн" експерт зазначила, що багато продуктів несуть у собі антистресові властивості, якщо їх довго жувати.

"Хрумкі овочі капуста, морква, буряк – вони можуть дати той антистресовий резерв та ресурс. Чому взагалі нас тягне на солодке? Бо так працюють стресові гормони… Наш організм так насичується енергією. Коли ми їмо солодке або вуглеводи – рівень енергії швидко зростає. У нас одразу покращується настрій, але всі ці моменти вони тимчасові", - прокоментувала спеціалістка.

Жагу до солодкого можна обманути та, окрім овочів, замінити бобовими, такими як квасоля, сочевиця або горох. Також треба надавати перевагу клітковині, яка є у фруктах, овочах, зелені та хлібі, тому ці продукти по можливості мають бути вдома.

Проте солодке не треба повністю виключати зі свого раціону: треба надавати перевагу варенню, меду або чорному шоколаду, наголосила експерт.

Читайте также


up