Маратон «W LIVE. Тихі дні любові і миру»

Маратон «W LIVE. Тихі дні любові і миру»

З 29 червня до 1 липня у Львові відбудеться Маратон «W LIVE. Тихі дні любові і миру», присвячений пам’яті українського оперного співака Василя Сліпака, який загинув в АТО влітку 2016. Музичні події відбуватимуться протягом 3-х днів у різних локаціях Львова і поєднають у собі оперну, фортепіанну та хорову музику. У маратоні візьмуть участь відомі європейські музиканти, які працювали з Василем Сліпаком.

Генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп зазначив, що в програмі цього проекту – тиха музика. 30 червня фортепіанний маратон PIANO POSTLUDES пройде львівськими стежками співака. «Ми хотіли зробити щось нетрадиційне, довго обговорювали локації. Розуміли, що повинні відійти від показовості та епатажу, хоча були і такі ідеї, – розповів директор філармонії. – У нашому маршруті – хорова школа «Дударик», де він навчався, Палац Потоцьких, потім – Гарнізонний храм, де Василя вже відспівували. І ми дозволили собі піти на цвинтар. На Личакові поставимо орган. Там також звучатиме також тиха музика для тих, хто прийде, для Василя Сліпака, оскільки все відбуватиметься поруч нього та інших загиблих солдат – на полі почесних поховань».

За словами Володимира Сивохіпа, коли буде пройдена дорога від дитинства співака до Личакова, все завершиться у філармонії. І попри молитовну музику прозвучить «Карміна Бурана». «Це твір, з яким Василь здійснив один з перших виходів на сцену Львівської філармонії, – додав директор філармонії. – Так ми хочемо пов’язати себе та друзів, які разом зі Сліпаком співали й робили інші проекти. Пов’язати і розпочати маратон пам’яті. Ця ідея, як ми сподіваємося, не буде просто декларацією на річницю, а стане ниткою, яка буде рухатися далі своїм ходом».


Читати також