22.05.2023
Literature
eye 649

Война. 1 година. Ден 83

Война. 1 година. Ден 83. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

В нощта на събота срещу неделя отново бяха пуснати дронове камикадзе. Украинските защитници унищожиха 4 БПЛА.

Заблуждаването, идващо от изявленията на пригожин, че рашистите са обкръжили Бахмут е лъжа. Аз лично говорих с наши военни, които със сигурност там, и те потвърждават, че битката е тежка, но ние контролираме по-голямата част от града. Или по- точно казано - от неговите остатъци.

руската армия обстреля село Козацке в Херсонска област

Това съобщи началникът на ОВА.

„Врагът е атакувал жилищна сграда, в резултат на което е ранен 55-годишен мъж, без опасност за живота“, каза той.

Джо Байдън получи "твърдо уверение" от Володимир Зеленски, че изтребителите F-16 няма да бъдат използвани на руска територия*

Той заяви това в края на срещата на Г-7 в Хирошима.

В същото време, според Байдън, те могат да бъдат използвани навсякъде, където има руски войски "в границите" на Украйна.

Байдън потвърди, че Съединените щати ще започнат обучение на украински пилоти на изтребители от четвърто поколение в близко бъдеще.

Володимир Зеленски вече изрази увереност, че Украйна ще получи F-16 от западните съюзници.

Тази вечер отново бяха изстреляни дронове и ракети. В 1 часа през нощта чакаме продължение, тогава самолетите ще започнат да летят, вече са на позиция. Междувременно в София се проведе митинг "за мир", който беше организиран от русофилската партия "Възраждане", която е изцяло подчинена и спонсорирана от руската федерация. Те поискаха мир и ще има мир според тяхното разбиране, ако България не даде оръжие на Украйна, а русия завземе Украйна. На митинга имаше руски знамена, а протестиращите заляха сградата на ЕС с червена боя. Просто съм потресена, че това се случва в столицата на европейска държава, която е в НАТО и ЕС. Ужасно е.

Война. 1 година. Ден 83. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 83. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 83. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 83. Khrystia Vengryniuk

Read also


up