04.06.2023
Literature
eye 68

Война. 1 година. Ден 96

Война. 1 година. Ден 96 Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

5 души загинаха и 10 бяха ранени в Харковска област през изминалото денонощие

  • 67-годишен жител на село Ивашки загина в резултат на минометен обстрел около 04:30 часа на 3 юни.
  • Мъж на 61 години и жена на 45 години загинаха в резултат на артилерийски обстрел в село Кившаривка, област Купян, на 2 юни. Пострадали са 3 жени и тригодишно момченце.
  • 70-годишен мъж и 73-годишна жена са ранени в резултат на танков обстрел в село Дворична, област Купян.
  • На 2 юни следобед близо до селата Морозова Долина и Лемищине в Харковска област беше взривен автомобил, в който пътуваше семейство с три деца. На място е загинала 37-годишна жена. Пострадали са 36-годишен мъж, три деца - две момичета на 12 и 15 години и 12-годишно момче.
  • 40-годишен мъж загина на място вечерта на 2 юни в резултат на взривяване на неизвестно взривно устройство в гората край село Сулиговка, Изюмски район, съобщиха от регионалното управление на спасителите.

Все си мисля, че живеем в една луда държава. Всички нови сгради трябва да имат подземни укрития. Старите сгради с надеждни бомбоубежища също трябва да бъдат преработени.

Жителите на Харков създадоха модулен бункер-убежище - сега започват производство

Металните конструкции на бункера са в състояние да предпазят от ракетни атаки, а форматът на мини-апартамент под земята осигурява домашна атмосфера. В мирно време стаята може да се превърне в офис, работилница или игрална зала.

Основателите на компанията за производство на метални подземни бункери казват, че "Скривалище" е миниапартамент със средна площ от 18 квадратни метра с мокро помещение, спалня, баня, душ кабина и кухня с всички необходими уреди.

Освен това укритието е в състояние да защити хората по време на евентуална окупация. Входовете и вентилацията могат да бъдат замаскирани. Бункерът е толкова автономен, че всъщност можете да останете там цял месец.

Окупаторите в Запорожка област организират медицински терор, а децата се използват като разменна монета за изнудване на родители*

От юни на деца с диабет и други хронични заболявания не се дават безплатни лекарства, ако родителите им нямат руски паспорти, а докараните на запорожка територия руски лекари в "линейки" отказват да хоспитализират деца, чиито родители не подкрепят русия.

Война. 1 година. Ден 96. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 96. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 96. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 96. Khrystia Vengryniuk

Read also


up