15.06.2023
Literature
eye 50

Война. 1 година. Ден 107

Война. 1 година. Ден 107. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

рашистите отново удариха Украйна с ракети.  Този път по Одеса. Нападението уцели жилищна сграда, детска площадка, бизнес център, хранителен склад, "Макдоналдс".  Освен това по време на нощната атака срещу Одеса Музеят на интересната наука претърпя значителни щети.  Там, където е изгоряло помещението, всичко е посипано със стъкла.  Някои от експонатите са безвъзвратно повредени, а други бяха отнесени в други градове още по-рано с подкрепата на Малката академия на науките на Украйна."

 Също така филмовото студио в Одеса съобщи, че някои помещения са повредени след ракетната атака.  Филмовото студио се намира на километър от епицентъра на удара.

 Трима души са загинали, много са ранени.
 15 юни е обявен за Ден на траур в град Одеса.

 Сутринта руски ракети разрушиха десетки къщи в Краматорск.  В резултат на терористичната атака загинаха 2 души, още 2 души бяха ранени.

 Днес руската армия отново обстреля граничният Новгород-Сиверски район

 В резултат на вражеското нападение е загинал цивилен жител на селото.  По време на нападението 55-годишна жена се е занимавала с домакинска работа.

 Граничните територии на Черниговска област продължават да бъдат обект на безмилостен обстрел от страна на агресора.

 В Сумска област окупаторите обстреляха кола с цивилни: шестима са убити

 На 13 юни въоръжените сили на руската федерация обстреляха автомобил УАЗ, който се движеше на територията на Средино-Будската териториална община.  В резултат на обстрела са ранени 6 души, включително 2 цивилни и 4 горски работници, без опасност за живота.

 Колко жертви?  И това е само за ден... Мъка, която продължава вече почти 1 година и 4 месеца.  И колко още разрушения ще има, колко още хора ще загинат?

 Пиша това по време на въздушна атака. А след час над Украйна ще започнат ракетните атаки.

Война. 1 година. Ден 107. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 107. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 107. Khrystia Vengryniuk

Read also


up