02.08.2023
Literature
eye 144

Война. Ден 520

Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Далі і далі, і далі...
Премиерът на Полша обяви прехвърлянето на 100 "вагнеровци" в Сувалския коридор
 Матеуш Моравецки каза, че тази година е имало 16 000 опита за нелегално преминаване на границата от мигранти, примамени от путин и лукашенко, за да ги „бутнат в Полша“.
 "Сега ситуацията става още по-опасна. Имаме информация, че повече от 100 наемници от групата на Вагнер са се придвижили към Сувалския провлак близо до Гродно в беларус", каза Моравецки.
 Според ръководителя на полското правителство „това със сигурност е стъпка към по-нататъшна хибридна атака на полска територия“.  Те вероятно ще бъдат маскирани като беларуски граничари и ще помогнат на нелегалните имигранти да навлязат на полска територия, дестабилизирайки Полша, но също така вероятно ще се опитат да влязат на полска територия, представяйки се за нелегални имигранти, което създава допълнителни рискове, каза той.
руските терористи са обстреляли с ракета учебно заведение в Суми, - информация от военната администрация на града
 На място работят всички спасителни служби. Информацията за разрушенията и пострадалите се уточнява.
руснаците крадат украински деца, за да унищожат следващото поколение защитници на Украйна
 „Съвсем ясно е, че руснаците отвличат деца, за да унищожат следващото поколение защитници на Украйна. Всичко това е изключително ужасно. Ужасно е на всяко възможно ниво. И за мен това е проблем, който не се нуждае от много дискусии“, каза посланикът на Великобритания в Украйна Мелинда Симънс в интервю за ArmyInform.
 Според нея, тъй като войната в Украйна продължава от много години, въпросът с отвличането на деца не е нов: "Отвличането, освен всичко друго, създава психологическа бариера между децата и техните родители. Знаем, че има деца, които след връщането си от русия са с мнението, че е редно руснаците да воюват срещу Украйна“.
 Така че, според нея, Украйна е изправена не пред един, а пред два въпроса: първият е необходимостта да се върнат децата в семействата им, а вторият е психологическата помощ след промиването на мозъци им от руснаците.
*Окупаторите удариха с ракета Запорожие: Двама загинаха*
 Днес, 29 юли, руската армия отново атакува Запорожие.  В резултат на експлозията са загинали двама души: мъж и жена.  Една жена е пострадала.
 „Взривната вълна е избила прозорци на високи сгради и е нанесла щети на сградата на учебно заведение и супермаркет“, каза Анатолий Куртев, секретар на Общинския съвет.
Сега путин говори  публично нещо на своите граждани. Бих могла да го следя в реално време, но не мога, просто ми се гади от този нечовек.  Сега ще свърши и пак ракетите ще полетят към нас...

Война, 1 годин, Ден 520, Khrystia Vengryniuk, война на русия срещу Украйна, Пълномащабна война, пълномащабна война в Русия срещу Украйна, Военни действия, Окупация, Международна реакция, Геополитика, Военни действия, Жертви, Хуманитарна катастрофа, Унищожение, вътрешно разселени лица, Икономически последици, Хуманитарна помощ, оръжия, Зеленски, Путин, фронт

Read also


up