28.07.2023
Literature
eye 65

Война. Ден 514

Война. Ден 514. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

сатана
През нощта центърът на Одеса беше обстрелван с ракети.  Разрушиха най-старата православна катедрала, която беше наследство на ЮНЕСКО.
 Броят на пострадалите в Одеса нарасна до 22 души, 1 човек загина
 "Мъж, роден през 1974 г., загина в резултат на нощния обстрел. Той беше посечен от шрапнел. 22 души бяха ранени. Сред тях има 4 деца: на 11, 12 години и две на по 17 години", каза шефът на МВР Игор Клименко.
 русия нанесе щети на най-малко 25 архитектурни паметника в Одеса през нощта
 Към 14:00 часа 25 архитектурни паметника са пострадали от руската атака през нощта на 23 юли в Одеса.  Сред тях има сгради от XIX-XX век.  Продължава документирането на престъпленията, на място работят експерти.
 Разбира се, рашистите декларираха, че не са обстрелвали центъра, включително катедралата.  Господи, как може да лъжеш така?  Целият свят знае и вижда истината.  Макар че за какво говоря, като вчера една българка се опитваше да ме убеди, че горим българин и ми прати линк към пропагандния рашистки сайт "Миротворец", убеждавайки ме, че е така.  Как може да сте толкова глупави и зомбирани хора?  Как?
 "руснаците умишлено са насочили ракетите си към историческия център на Одеса, който е под закрилата на ЮНЕСКО! Всичко, което е създадено от усърдната работа на велики архитекти, сега се унищожава от цинични нечовеци!" - написа ръководителят на областната военна администрация.
 Благословената от вас ракета влетя в олтара, - пише викарият на Одеската епархия на Кирил
 „Днес, когато пристигнах в края на комендантския час в Спасо-Преображенската катедрала в Одеса, видях, че „благословената“ от вас ракета на руската федерация е попаднала директно в олтара на църквата в Светая Светих. Разбрах, че между нашата и вашата църква отдавна няма нищо общо. Поради вашите лични амбиции загубихте Украинската православна църква и други църкви в страните от „светата Рус“, - се казва в писмото, публикувано от Свято-Илинския манастир в Telegram.
 Архиепископът помоли Кирил да обърне внимание на факта, че съборът на УПЦ на 27.05.2022 г. взе решение църквата, ръководена от главата на УПЦ, да излезе от неговото подчинение.
 "Искаме да се разграничим от нашата църква, от нашите епископи и нашия предстоятел! Ние имаме свой собствен път, който е избран от събора на Украинската православна църква", се казва в писмото.
 руснаците унищожиха с касетъчни боеприпаси Двореца на културата в Часов Яр
 Той беше използван като хуманитарен щаб на града и място за медицинска помощ.
 Окупаторите откриват огън по града призори.  Избухна пожар.  Спасителите от Държавната служба за извънредни ситуации отидоха на място, но бяха принудени да спрат работата си, тъй като на рашистите не спряха да стрелят.
 "Изгоря сградата на Двореца на културата. В нея е унищожен малък запас от хуманитарна помощ (хранителни комплекти, битова химия) и медицинско оборудване."
В резултат на руската ракетна атака в Одеса бяха повредени 5 предучилищни заведения
 Според руснаците така изглеждат "военните обекти".
 руснаците нанесоха въздушен удар в района на Харков, ранена е жена
 „Днес окупаторите нанесоха въздушен удар по село Кучеровка, Купянски район.  В резултат на обстрела е ранена 70-годишна жена"
 Отбелязва се, че пострадалата е с множество наранявания от шрапнели по тялото и крайниците.

Война. Ден 513. Khrystia Vengryniuk

Война. Ден 513. Khrystia Vengryniuk

Война. Ден 513. Khrystia Vengryniuk

Read also


up