22.07.2023
Literature
eye 44

Война. Ден 509

Война. 1 година. Ден 509. Khrystia Vengryniuk
скільки болю і зла від одного народу
рашистите продължават да обстрелват. Харков. Краматорск. Суми.
Говори се, че са довели 100 000 войници към Лиман. Откъде да вземем толкова много момчета? Откъде...
Вагнеровци продължават да пристигат в беларус.
Великобритания въведе нови санкции срещу 14 руснаци: повечето от тях са замесени в депортирането на украински деца
Това съобщава агенция Ройтерс.
„В ужасяващата програма за принудително депортиране на деца и изпълнената с омраза пропаганда, бълвана от неговите поданици, виждаме истинското намерение на путин да заличи Украйна от картата“, каза британският външен министър Джеймс Клевърли.
Ксения Мишонова, комисар по правата на децата в московска област, и Сергей Кравцов, министър на образованието на руската федерация, бяха включени в списъка със санкции.
„Те изиграха важна роля в програмата за депортиране, разработена от русия, която е насочена към унищожаване на украинската културна и национална идентичност“, подчерта ръководителят на канцеларията на президента на Украйна.
руснаците обстрелват Билопол в Сумска област
В резултат на атаката има 2 загинали и ранени. Подробностите се уточняват.
Днес се навършват 9 години от катастрофата на MH17
„Днес Украйна почита жертвите на полет MH17. Нашите мисли и сърца са със семействата и близките на всяка една от 298-те жертви. Тази трагедия, причинена от агресора, никога няма да бъде забравена. Държавата-окупатор, терористичната държава ще отговаря напълно за всички престъпления, извършени в Украйна“, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Боинг 777 на Malaysian Airlines, изпълняващ полет MH17 от Амстердам до Куала Лумпур, беше свален на 17 юли 2014 г. близо до Торез, Донецка област. Сред загиналите има 80 деца. На 24 май 2018 г. властите на Австралия и Холандия официално обвиниха русия за авиокатастрофата.
Съветът по отбрана на Харковска област обяви задължителна евакуация на деца от граничните райони
„Ежедневният вражески обстрел на община Вовчанск заплашва здравето и живота на 194 деца и още 144 във Вовчанск“, каза Олег Синегубов, ръководител на местната Областната държавна администрация.
„Те трябва да бъдат евакуирани в по-безопасни населени места в региона заедно с поне един родител или друг настойник. На всички евакуирани семейства ще бъдат предоставени жилища, хуманитарна и друга помощ“, каза той.
Синегубов също така увери, че ще бъде организиран учебен процес за евакуираните деца в новите места за живеене.
Рашистите развалят зърнената сделка. Ако не е възможно да се превози зърното, стотици хиляди хора ще умрат от глад. русия е терористична страна.
Война. 1 година. Ден 509. Khrystia Vengryniuk
Война. 1 година. Ден 509. Khrystia Vengryniuk

Read also


up