22.07.2023
Literature
eye 49

Война. Ден 508

Война. 1 година. Ден 508. Khrystia Vengryniuk
Вбивці і брехуни
За втори ден рашистите удрят Харков със С-300.
путин казва пред медиите, че в тази война никога не са били използвани касетъчни боеприпаси. Дори има видеозапис как на четвъртия ден от войната са използвани касетъчни боеприпаси, които са забранени от Женевската конвенция.
В Запорожие нашествениците отведоха в неизвестна посока пациентите от психоневрологичния интернат
Във временно окупираното село Показне, Запорожка област, окупаторите планират да построят военна болница в Михайловския психоневрологичен интернат. руснаците разпускат болничния персонал, а пациентите, които са около 200, са отведени. Към момента местонахождението им е неизвестно, съобщиха от Центъра за национална съпротива.
руснаците не спират репресиите срещу вярващите от „немосковските църкви“ в окупираните територии
Окупаторите конфискуват помещенията на протестантските църкви и разпитват вярващи, обвинявайки ги в възможно сътрудничество с отбранителните сили на Украйна. Известни са случаи на изчезване на хора след подобни разпити.
Репресии се извършват и по отношение на редица други деноминации, по-специално се извършват обиски в енориите на украинската православна църква, греко-украинската католическа църква и Свидетелите на Йехова. Задържани са членове на религиозни общности.
Окупаторите удариха Херсонска област
Около 20 часа окупаторите са обстрелвали населено място в Бериславска община. При нападението е ранен местен жител с опасност за живота.
Данните за пострадалите се проверяват, уточняват служители на реда. Преди това руските военни нанесоха два въздушни удара с управляеми авиационни бомби.
"През денонощието още петима цивилни, включително две деца, са ранени в резултат на руска агресия на територията на Херсонска област".
 
Война. 1 година. Ден 508. Khrystia Vengryniuk

Read also


up