22.07.2023
Literature
eye 35

Война. 1 година. Ден 506

Война. 1 година. Ден 506. Khrystia Vengryniuk

Румен Радев 
На първо място искам да благодаря на България за помощта:
България изпрати най-големия пакет военна помощ за Украйна: включва 100 единици бронирана техника. Това е първото официално решение на страната да предостави тежка техника на Украйна. Освен това България участва в доставката на снаряди за Украйна.
 Но не мога да не обърна внимание на казаното днес от Радев.  Това е толкова жалко, че не можех да повярвам, че го чувам.  Най-безумните думи са, че Украйна иска да продължи войната?!  Да, наистина искаме да продължим войната, обичаме да живеем сред сирените, сред новините, които всеки ден пристигат от фронта, сред факта, че морето ни е минирано, че губим роднини и приятели, че никога не знаем дали следващата ракета ще прелети през нашия прозорец!  Да, ние наистина искаме да продължим войната, да я доведем до зимата, за да ни обстрелват отново рашистите, за да останем без светлина и топлина.  Както беше миналата година.  Преди година, когато нямаше електричество, живеехме без вода, светлина и топлина, детето ми беше на 7-10 месеца и беше невероятно!  Разбира се, не искам да спирам войната и наистина искам рашистите отново да стрелят по енергийната ни система и отново да оцелеем през зимата в студ и мрак.
 И наистина искаме всички наши мъже да изглеждат като нашия герой, който едва се спаси, на снимката.  Няма нито очи, нито ръце, той е глух и контузен.  Или може би сте си помислили, г-н Радев, че това не е желание за продължаване на войната, а страшна борба за всеки сантиметър територия, защото ако сега се откажем от окупираните територии и русия събере нова армия от оръжия и от тези територии ще ни нападнат отново с още по-страшна война!!!!!
 През нощта окупаторите отново атакуваха Украйна с дронове
 руснаците изстреляха 17 БПЛА Шахед-136/131 над Украйна от югоизток.
 Украинските защитници унищожиха 16 от тях и 1 разузнавателен БЛА.
 През нощта окупаторите удариха с дронове Днепропетровска област
 Украинските защитници унищожиха шест БПЛА над региона.  Един обаче удари комунална компания в Кривий Рог.
 "На територията му е унищожена една административна сграда, още три са пострадали. Пострадала е и специална техника. Засегнати са също транспортна фирма и две двуетажни жилищни сгради", съобщиха от ОВА.
 Към момента е известна една жертва.
 Телата на двама цивилни, убити от руснаците, бяха ексхумирани в деокупираната Николаевска област
 Това съобщи областната прокуратура на Николаев.
 „При пореден оглед на района и заснемане на военните престъпления, извършени от окупаторите срещу мирното население, бяха открити телата на двама местни жители – мъже на 20 и 34 години, застреляни от руските военни през пролетта на м.г. са открити в село Степове, Воскресенска териториална община на Николаевска област."

Война. 1 година. Ден 506. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 506. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 506. Khrystia Vengryniuk

Read also


up