02.08.2023
Literature
eye 195

Война. Ден 523

Война. Ден 523. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

руски дронове атакуваха Харков през нощта
 Един от тези безпилотни апарати е ударил триетажна сграда на учебно заведение в Салтовския квартал.  Унищожени са покривът и конструкциите на 2-ри и 3-ти етаж.
 Броят на жертвите в резултат на руската атака срещу Кривий Рог нарасна до 80 души
 Сред тях са 7 деца.
 В болници остават 19 души, като всички те са в средно тежко състояние. Загинали са 6 души, включително едно дете.
 Три чуждестранни товарни кораба влязоха в украинските пристанища за първи път след отказа на русия да продължи сделката със зърно. Кораби, принадлежащи на гръцки, израелски и турско-грузински компании, са пристигнали в един от украинските зърнени терминали по делтата на река Дунав.
 Корабите се движеха с включени транспондери, без да крият курса си.  Преминаването им е наблюдавано от четири разузнавателни самолета на НАТО.
 „Докладът, че три цивилни кораба са достигнали безпрепятствено Украйна, може да означава, че русия или не желае, или не може да извърши претърсване на кораби в момента.
 Това е първото пристигане на чужди кораби в украинските пристанища след отказа на русия да удължи договора за зърно.  Представителите на руската федерация заявиха, че всички кораби, които ще влизат в украинските пристанища, ще бъдат възприемани от тях като превозващи военни стоки.
 Благодаря ти мила България.  САЩ сключиха споразумения с България и Южна Корея за доставка на 155-мм снаряди за Украйна.
 По този начин САЩ се стремят да увеличат доставките на 155-мм боеприпаси, които са критични за Украйна, за да подкрепят контранастъплението.
 Противникът извърши нова атака срещу мирните жители в Херсон
 „Удариха едно от здравните заведения.  Загина млад лекар, който работи на поста си от няколко дни, ранена е медицинска сестра, за чийто живот лекарите се борят в момента."
 И сега са пуснати безпилотни самолети камикадзе. Отново ще има тревога, може и на цяла Украйна.

Война. Ден 523. Khrystia Vengryniuk

Read also


up