16.09.2023
Literature
eye 71

Война. Ден 535

Война, Ден 535, Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Рашисти пак убиха украински деца. Събудих се с такава новина в неделя сутринта и цял ден се чувствам като болна от тази информация.  Господи, смили се над нашите деца, наистина не знам на какво да се надявам вече.
 Сутринта руснаците обстрелваха Херсонска област. Убиха цяло семейство, едно момиче на три седмици, едно 12-годишно момче, майка и баща.
 В Станиславов са регистрирани 12 вражески попадения. Загинаха 2 мъже. Още една жена е ранена.  Получава медицинска помощ.
 Общо тази сутрин в Херсонска област са регистрирани още 7 жертви на руската агресия.
 руснаците продължават да обстрелват Херсонска област
 В резултат на вражеския обстрел на града се знае за трима ранени цивилни.  Също така противникът е извършил две атаки с дрон на територията на болницата в Берислав.
 Това е един от отговорите защо контраатаката е бавна. По време на контранастъплението украинските военни понякога се натъкват на 5 вражески мини на 1 квадратен метър територия
 „руските минни полета са сериозна пречка за нашите войски, но не и непреодолима. Имаме квалифицирани сапьори и модерна техника, но това не е достатъчно за фронта, който се простира на стотици километри в източната и южната част на Украйна.“
 Броят на сапьорите в украинските въоръжени сили беше недостатъчен, за да пробие сложната руска отбрана на огромен фронт от 600 мили (1000 км), където сапьорните части бяха обект на силен огън.
 Главният лекар на болницата в Днипро, Сергей Риженко каза, че приемат от 50 до 100 войници на ден, а мините са втората причина за техните наранявания след артилерията.
 Вечерта руснаците отново обстрелваха Херсонска област: двама души бяха ранени
 Най-малко дванадесет къщи бяха повредени в Билозерка поради въздушен удар и артилерийски обстрел.  Пострадали са 31-годишна жена и мъж, настанени са за лечение, съобщиха от Херсонската областна военна администрация.
 руснаците хвърлиха три управляеми авиационни бомби на Одрадокам.

Read also


up