16.09.2023
Literature
eye 71

Война. Ден 533

Война. Ден 533. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Тази сутрин имаше много страшна въздушна тревога, която донесе смърт... Смъртта на 8-годишно момче, което живееше със семейството си в западната част на Украйна, където изглежда сравнително безопасно.
Днес около 10:00 ч. противникът изстреля 4 аеробалистични ракети Х-47 Кинжал от четири самолета МиГ-31К
 Изстрелванията са извършени от въздушното пространство на Тулска и Липецкая области на руската федерация.  Ракетите са навлезли във въздушното пространство на Украйна от северна посока, в посока югозапад, в района на летище Коломия в Ивано-Франковска област.
 Една ракета Х-47 е унищожена в Киевска област.  Останалите са ударили близо до летището.  Поразени са обекти на гражданската инфраструктура, една от ракетите е поразила жилищен сектор. 
 Удар по Ивано-франкивська област: той е бил насочен върху подготвящи се за обучение на F-16 пилоти
 Четири ракети "Кинжал" са били насочени към района на Ивано-Франковск, за да поразят военното летище и младите пилоти, които скоро ще преминат на обучение.
 Врагът е искал да ни лиши от перспективата за по-нататъшно превъоръжаване с най-нови западни образци на техниката.
 „Тези атаки не им носят успех, четири ракети Х-47 „Кинжал“ бяха изразходвани“
 руската армия покрива Никопол с тежка артилерия
 Пострадала е 71-годишна жена.  Тя е настанена в болница в средно тежко състояние.  Пострадали са 15 частни къщи, 6 стопански постройки, автомобили.  5 електропровода бяха осакатени.
 Не мога да разбера защо светът не осигури на Украйна достатъчно противовъздушна отбрана, за да не може нито една ракета да влезе на наша територия.  Оръжие по оръжие, тук чакаме година и половина, но защо умират децата ни, а светът само гледа?!....

Read also


up