16-09-2023 Literature 21

Война. Ден 526

Война. Ден 526. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Много ми се иска българите да разберат, че всички русофилски лъжи в България са и руска пропаганда.
 *Искът на германската партия АдГ срещу доставките на оръжия за Украйна е поръчан и платен от кремъл*
 Германската партия АдГ заведе дело срещу доставките на оръжия за Украйна по нареждане на кремъл и с руски пари, показва разследването на журналистите The Insider и Spiegel, проучили хакнатата кореспонденция на пропагандиста владимир сергиенко, който живее в Германия и беше "куратор" на германската крайна десница.
 Както беше отбелязано, членовете на партията AдГ, чрез посредничеството на сергиенко, получили текстовете на своите речи от москва. Те лобираха за инициативи на кремъл и съдиха германското правителство.
 Официално AдГ не признава връзката с кремъл, но, както се вижда от хакната кореспонденция, депутатите от тази фракция не само са координирали действията си с москва, но и са получавали директни инструкции.
 * руснаците отново обстреляха болницата в Херсон, където наскоро беше убит млад лекар.  Този път моргата беше засегната*
 руските войски отново обстреляха Херсонската градска клинична болница Карабелеш, където само преди три дни убиха млад лекар и раниха медицинска сестра, съобщи Министерството на здравеопазването на Украйна.
 Този път окупаторите удрят двора на лечебното заведение.  Нанесени са щети на сградата на моргата, изпочупени са прозорци и врати в приемното отделение.  По време на атаката служители на болницата и пациенти са били в укритията.  По предварителни данни няма пострадали.
 И рано или късно русия ще използва тези, които имат някакви отношения с руската федерация срещу вас.  Ето един чудесен пример.
 *русия обстрелва Украйна с крилати ракети, които Киев предаде на Москва в края на 90-те*
 Крилатите ракети са предадени от Украйна в рамките на споразумението между кабинета на министрите и правителството на руската федерация през 1999 г. в замяна на погасяване на дълговете за потребления руски газ.
Журналистите потърсили в архива споразумение между кабинета на министрите на Украйна, ръководен от Валерий Пустовойтенко, и руското правителство под ръководството на владимир путин, подписано в Ялта през 1999 г.  За нея Киев прехвърля на москва осем Ту-160 и три тежки бомбардировача Ту-95МС, както и 575 крилати ракети Х-55.  За това русия компенсира Украйна за дълга за руски газ - в размер на 275 милиона гривни.
 Заедно със споразумението журналистите получиха списък с всички номера на прехвърлените ракети и ги сравниха с номерата на Х-55, които русия изстреля срещу Украйна след началото на пълномащабното нахлуване.  Част от тях са били свалени от украинските сили за противовъздушна отбрана, а други са поразили жилищни сгради.
 На фронта е много трудно.  Нашите момчета са герои, всички, които са там - герои завинаги!


Read also