04.08.2023
Literature
eye 183

Война. Ден 524

Война. Ден 524. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

През нощта руснаците атакуваха складове и елеватори, повредиха почти 40 000 тона зърно, което се очакваше от африканските страни, Китай, Израел.
 За една нощ над Украйна са унищожени 23 "шахеда"
 През нощта на 2 август руските окупационни сили атакуваха Украйна с ирански ударни безпилотни самолети "Шахед-136/131".  Пусковете са извършени от три направления - Курск, Приморско-Ахтарск (руска федерация), Чауда (Крим).
 Силите и средствата на Военновъздушните сили във взаимодействие с противовъздушната отбрана на останалите състави на отбраната унищожиха 23 ударни БЛА.
 Повечето от „шахедите“ са унищожени в Киевска и Одеска области.
 "За съжаление, част от изстреляните от противника безпилотни самолети поразиха пристанищната инфраструктура в Одеска област. Местните администрации ще докладват за последствията от удара"
 В района на Киев останки от дрон камикадзе паднаха върху жилищна сграда.
 Но пристанището на Измаил претърпя най-големите разрушения снощи.  рашистите искат хората по целия свят да умрат от глад.
 „Украинското зърно е незаменимо за света и не може да бъде заменено от никоя друга страна през следващите години.  Ето защо всяко прекъсване на логистичните вериги причинява недостиг и скокове на цените, които засягат всеки човек по света.  Светът трябва да се съпротивлява.  Атаките срещу украинските пристанища са заплаха за света“
 Окупатори, измъчвали, изнасилвали или убивали цивилни, няма да бъдат разменяни.
 „Имаме такава позиция: ако човек е извършил особено тежки престъпления, значи той излежава присъдата си в Украйна и не подлежи на размяна. Това са нашите условни червени линии. Защото, ако разменяме всички, тогава какво ще ги спре да извършат военни престъпления? Ако говорим за убийства, сексуално насилие, изтезания, тогава тези присъди ще се излежават в Украйна".

Война. Ден 524. Khrystia Vengryniuk

Read also


up