16-09-2023 Literature 59

Война. Ден 527

Война. Ден 527. Khrystia Vengryniuk
Khrystia Vengryniuk
 
На фронта за ден - 36 бойни сблъсъка, настъплението на Въоръжените сили продължава в две посоки
Силите за отбрана на Украйна продължават провеждането на настъпателна операция в мелитополското и бердянското направление, окопават се на достигнатите рубежи и провеждат контрабатарейно противодействие.
През деня авиацията на силите за отбрана нанесе 9 удара по районите на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и бойна техника на противника. Също така нашите защитници унищожиха 2 вражески щурмови БПЛА тип Шахед-136.
През изминалото денонощие подразделенията на ракетните войски и артилерията са поразили 9 артилерийски оръдия на огневи позиции и 2 района на концентрация на жива сила, въоръжение и военна техника на противника.
руснаците нацелиха център за кръвопреливане в Харковска област с управляема авиационна бомба
"Тази вечер Купянска област в района на Харков. Има загинали и ранени. Моите съболезнования! Нашите спасители гасят пожара. Само това военно престъпление казва всичко за руската агресия. Зверове, които унищожават това, което дава възможност за живот. Победата над тези терористи е въпрос на чест за всеки, който цени живота“, написа президентът Володимир Зеленски.
Вечерта, след ужасната жега, искахме да излезем и да се разходим със семейството си в парка след като на три пъти имаше въздушни тревоги през деня. Но рашистите вдигнаха ракетоносците си над нас, без да изстрелват ракети, но вечерта изстреляха ракети по цяла Украйна. Сред тях са балистични ракети и хиперзвукови ракети Кинжал. Те летяха над цяла Украйна, но не достигнаха своите цели. Слава на Богу и благодарение на нашите ПВО.
И сега пак ракети....

Read also