01-01-2024 Literature 161

Война. Ден 650

Война. Ден 650. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

06.12
През нощта ВВС унищожиха 41 ударни безпилотни самолета на противника
Бяха изстреляни общо 48 атакуващи БЛА Shahed-136/131.
За унищожаването им бяха използвани зенитно-ракетните ни подразделения и мобилни огневи групи на Въоръжените сили на Украйна.
Тази нощ руската армия от временно окупирания ляв бряг няколко пъти атакува Херсон
В резултат на това е пострадал 1 човек.
Пострадали са жилищни сгради и лечебното заведение, където от взривната вълна са избити две дузини прозорци.
Украинските войски вече са преодоляли две отбранителни линии, издигнати от окупаторите, и сега са между втората и третата
Това каза Рустем Умеров в интервю за FoxNews.
„Имаме план. Вече деокупирахме 50% от нашата територия. „Побеждаваме русия на наша територия, връщаме териториите, освобождаваме ги“.
На границите на Сумска област се засилиха действията на руските диверсионни групи
„В Сумска област през последните два месеца се засилиха обстрелите, активизираха се действията на диверсионните групи. Противникът навлиза на наша територия, прави такива обстрели постоянно и по цялата граница, а границата ни с руската федерация е повече от 560 км по дължина. Тези групи унищожават хора, инфраструктура, воюват срещу въоръжените сили на Украйна. Трябва да се отбележи, че преди 4-5 месеца подобни действия на противника не бяха толкова интензивни, сега те станаха системни".
Над Днипро е свалена вражеска ракета
„Вечерта в района на Днипро избухна експлозия. Нашата противовъздушна отбрана работи по вражески цели. Защитниците на ПМК „Изток“ свалиха ракета.
Във временно окупираните територии руснаците разкриват псевдопатриотични центрове за мобилизация на непълнолетни
Руският център за специална подготовка "Воин" започна работа във временно окупирания Луганск. Според руския план децата под 14-годишна възраст ще бъдат изпращани във военен затвор. Децата над 16 години веднага се готвят за мобилизация, което е грубо нарушение на чл.51 от Четвъртата Женевска конвенция, съобщават от Центъра за национална съпротива.
„Центърът за национална съпротива получи достъп до списък на всички лица, участващи в разгръщането на такива центрове. И всеки от тях ще отговаря за извършените престъпления!"

Read also