01.01.2024
Literature
eye 26

Война. Ден 646

Война. Ден 646. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

02.12
През нощта над Украйна бяха унищожени 10 шахеда и една ракета
В нощта на 2 декември 2023 г. противникът атакува с 11 БПЛА тип „Шахед“ от нос Чауда (Крим) и управляема авиационна ракета от въздушното пространство на окупираната Запорожка област.
Дроновете бяха унищожени в Одеска област, а ракетата- в Днепропетровска област.
През нощта руснаците удариха с дрон инфраструктурен обект в Одеса
На място е възникнал пожар, който е потушен своевременно. Няма пострадали, каза началникът на Одеската ОВА Кипер.
руснаците се опитват да навлязат на територията на авдиевския коксохимически завод
Нашествениците ежедневно атакуват позициите на нашите военни в Авдиевка, но Силите за отбрана отблъскват вражеските атаки.
"Противникът много активно, но безуспешно се опитва да навлезе на територията на Авдиевския коксохимически завод. Той се контролира от Въоръжените сили на Украйна", подчертават от Генералния щаб.
Отново прекъсване на тока в АЕЦ: има заплаха за радиационната безопасност
Вечерта на 1 декември възникна прекъсване на електропровода Запорожка ТЕЦ — Феросплавна с напрежение 330 kV, по който станцията получаваше захранване от украинската енергийна система.
„В 02:31 ч. последната линия 750 kV Запорожска АЕЦ — Днепровска беше изключена по време на въздушна тревога“, се казва в съобщение на Министерството на енергетиката.
Агенцията подчертава, че това е осмото спиране на тока, което се случва в АЕЦ и може да доведе до ядрена катастрофа.
руските войски удариха с ракети район Днепър на Днепропетровска област
По предварителна информация няма загинали и ранени, последствията от ударите се изясняват.
През нощта руснаците обстреляха болница в Херсон
„В резултат на пряко попадение са нанесени щети на втория етаж на сградата. Унищожен е таванът, има и счупени прозорци и врати“.
руските войски обстрелваха граничните райони на Черниговска област
Ранени са двама цивилни в Семеновска община.
Пострадалите са семейство. Мъжът е с охлузни наранявания. Дъщеря му е транспортирана в областната болница, където я чака операция. За щастие 4-годишното внуче не е пострадало, каза шефът на ОВА Чаус.
путин разхвърля човешка плът, - Кърби за намерението на руската федерация да увеличи армията
Украинците превъзхождат руснаците по отношение на качеството на войските, ръководството, командването и контрола, както и оръжията, които САЩ и други страни предоставят на Киев, каза Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност на САЩ, на онлайн брифинг в Белия дом.
Затова, добави представителят на Белия дом, тъй като путин не може да се справи с това качество, той отговаря, като се опитва да постигне целите си за сметка на човешката маса, както се случи по време на боевете при Бахмут.
„Това само подчертава трудностите, с които руснаците се сблъскват в Украйна и ще продължат да се сблъскват. Така че нашата силна препоръка към путин би била той да се откаже от това и да се оттегли напълно от Украйна, и тогава той не трябва да се тревожи за увеличаването на своите военни".

Read also


up