20.01.2024
Literature
eye 115

Война. Ден 685

Война. Ден 685. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

10.01
Тази нощ руски терористи атакуваха детски здравен център в Харков
Те са били с ракети С-300
Унищожени са лечебната сграда, столовата и територията на институцията.
руснаците искат да създадат 15-километрова "буферна зона" в района на Харков
Военни анализатори от Института за изучаване на войната отбелязаха, че това се прави въпреки вероятната неспособност на руската армия да проведе операция за превземане на значителна територия в района на Харков в близко бъдеще.
63% от руснаците подкрепят войната в Украйна
Американски социолози от Чикагския университет са анкетирали 1046 възрастни руснаци, живеещи в руската федерация и временно окупирания от русия Крим, използвайки данни от руски мобилни оператори.
Проучването на общественото мнение показа, че путин поддържа силна вътрешна подкрепа за своя режим, въпреки лошите икономически условия и стандарт на живот в русия - 67% от анкетираните одобряват външната политика на путин, 58% одобряват вътрешната му политика. 66% смятат да гласуват за него на предстоящите през март президентски избори.
Иран разработи нов модел "Шахед" за русия
Събеседник на Sky News в областта на сигурността отбелязва, че новият дрон Шахед-107 принадлежи към фамилията безпилотни летателни апарати Шахед-101 с V-образна „опашка“.
БПЛА с дължина около 2,5 метра и размах на крилата 3 метра може да бъде изстрелян от превозно средство. Може да изминава разстояния до 1500 км.
Предполага се, че дронът-камикадзе ще бъде оборудван с видеопредавател. Такива разузнавателни способности означават, че дронът може да се използва за идентифициране на цели на фронтовата линия на Украйна за атака от други БПЛА или оръжейни системи.
Събеседникът добави също, че скоро русия ще получи от Иран високоточни ракетни комплекси земя-земя. Това включва ракети с обсег над 300 км.
Окупаторите удариха с управляеми авиационни бомби село Вилхуватка в Купянска област
В резултат на вражеския удар е загинала 48-годишна жена. Пострадали са 10 частни къщи и магазин. В резултат на обстрела е избухнал и пожар в училището
руснаците удариха въгледобивно предприятие в град Мирноград в Донецка област: има жертви
Ракетата е ударила триетажната административна сграда, което е довело до частично разрушение на сградата от 3-тия до 1-вия етаж. Изпод развалините е извадено тяло на мъж, съобщиха от отдела за спешна помощ в Донецка област.
Рашистите току-що обстрелваха Харков
"Ударът е бил по цивилен обект. Има голям брой жертви сред хората в него. На паркинга до обекта горят коли, а сградата вече е разрушена. Всички съответни служби вече са отишли там, “ каза кметът на града Терехов.

Read also


up