Чим більше людина тренується, тим розумнішою стає

Чим більше людина тренується, тим розумнішою стає

Канадський фонд проблем серця та інсультів на прикладі добровольців, які ведуть сидячий спосіб життя і мають зайву вагу, довів: активні фізичні вправи підвищують інтелект.


Вчені протягом чотирьох місяців учасникам експерименту, чий вік у середньому становив 49 років, доводилося активно займатися спортом.

Порівняння тестів, що проводилися до дослідження і після, показало, що до кінця цього терміну розумові здібності і вміння приймати швидкі рішення значно зросли.

Доктор Мартін Жуно Інституту з проблем серця в Монреалі пов'язує даний факт з посиленням припливу крові до мозку під час тренувань.

У рамках роботи вчені враховували фізичні параметри людини, швидкість мозкового кровотоку, стан серця. Відомо, що два рази на тиждень добровольці займалися на велотренажері і виконували інтенсивні аеробні вправи.

Через чотири місяці вага учасників, концентрація жиру і індекс маси тіла істотно знизилися, а витривалість зросла на 15%. Когнітивні ж здібності підвищилися пропорційно змінам у вазі і витривалості. Тобто, чим більше люди займалися і втрачали у вазі, тим розумнішими вони ставали. 


Читати також