У китайських школах і дитсадках заборонили палити

У китайських школах і дитсадках заборонили палити

Китайська влада ввела заборону на куріння в дитячих садах, початкових і середніх школах, а також у профтехучилищах. Відповідний документ був оприлюднений міністерством освіти.

На цих навчальних закладах з'являться спеціальні знаки про нову заборону. При цьому там не можна буде організовувати кімнати для курців. Більш того, школам доведеться найняти інспектора, який стежитиме за виконанням нового закону і ставити вчителям і учням оцінки.

Крім цього, керівництво дитячих садків і шкіл не повинно отримувати спонсорську допомогу від тютюнових брендів чи розміщувати їх рекламу. Магазини на території навчальних закладів не зможуть більше продавати сигарети.

Що стосується вищих навчальних закладів, то там також буде діяти заборона на куріння. Однак вузам дозволять організувати кілька майданчиків для курців на відкритому повітрі.

Китай є найбільшим виробником і споживачем тютюнової продукції. У країні налічується близько 300 мільйонів активних курців. На цьому тлі китайська влада вирішила взяти під контроль ринок тютюнової продукції і пообіцяли повністю заборонити куріння в громадських місцях до 2015 року. У кінці 2013 року влада Китаю вже заборонила держслужбовцям палити в громадських місцях, включаючи школи, лікарні, спортивні майданчики.


Читати також