Жіноче пияцтво

Morbidity and Mortality Weekly Report

     Пияцтво - досить поширене явище. У той же час ця проблема часто недооцінюється серед американських жінок і дівчат, у яких згубні звички формуються ще в школі.


    У новій доповіді фахівців з Центру по контролю захворювань США (CDC) зазначається, що близько 14 мільйонів жінок в Сполучених Штатах мають ті чи інші проблеми з алкоголем.

     Експерти CDC визначили поняття пияцтва як 4 або більше порцій спиртних напоїв в день. Найбільш висока частота та інтенсивність пияцтва (3,6 епізодів в місяць та 6,4 напоїв за один присід) було відзначено серед жінок у віці від 18 до 24 років. Тим не менш, поширеність пияцтва серед жінок і школярок, не сильно розрізняється з віком: близько 20% школярок, 24% жінок у віці 18 - 24 років і 20% - від 25 до 34 років страждають надмірною пристрастю до алкоголю.

     «Пияцтво є серйозною і в той же час невизнаною проблемою серед жінок і дівчат. Воно пов'язане з широким спектром проблем зі здоров'ям, включаючи насильство, травми, які передаються статевим шляхом, небажаною вагітністю», - заявили експерти. «На щастя, існують ефективні заходи, які може провести кожен - держава, сім'я, школа - щоб цьому запобігти».

     Зростання пияцтва підвищується із зростанням доходів домашніх господарств. Найбільш високий рівень пияцтва був зареєстрований серед жінок, у яких річний дохід сім'ї склав $ 75 000 в рік або більше. Доповідь була опублікована в журналі Morbidity and Mortality Weekly Report.

 


Читати також