Насоси в промисловості: які доцільні?

Насоси в промисловості

Компанія з постачання обладнання для виробничих та сервісних підприємств ПГЗП - промислова гідравліка працює виключно зі спеціалізованою промисловою техніку. Проте ринок гідравліки та гідропневматичного обладнання не обмежується промисловими моделями — сегмент побутових насосів також доволі широкий.

Але чи можна замінити промислові гідравлічні насоси побутовими моделями? У 90% випадків відповідь буде негативною — і нижче ми пояснимо чому.

Доцільність використання саме промислової гідравліки

На відміну від промислових моделей, побутові насоси можуть коштувати відносно дешево. Проте економія на придбанні насоса може стати фатальною для всього комплексу обладнання. Причин кілька:

  • Промислова гідравлічна техніка розрахована на роботу зі значно більшим тиском, що дає змогу забезпечити функціонування більш вимогливого обладнання.
  • Побутові насоси та насосні агрегати майже ніколи не працюють з речовинами на кшталт в’язкого мінерального масла — на відміну від промислових. Саме мінеральні масла є найпоширенішими робочими рідинами у гідролініях.
  • Температурний режим також є серйозними лімітуючим фактором. Моделі, розраховані на побутове використання, нездатні до роботи з високотемпературними рідинами. Вони або виходять з ладу через розплавлення полімерних деталей, або працюють неналежним чином через температурне розширення.

Таким чином, у виробничих гідролініях навіть спроби використання побутової насосної техніки замість промислових насосів стає причиною збільшення аварійності та зменшення ресурсу всього підключеного обладнання.

Промислова гідравліка від компанії ПГЗП

Замовляти промислове насосне обладнання варто лише в компаніях, які постачають техніку саме цієї категорії. Такою компанією є ПГЗП. Каталог промислової гідравліки включає:

  • Насоси та насосні агрегати.
  • Гідравлічні розподільники.
  • Клапани.
  • Інші комплектуючі.

У кожній з категорій гідравліка (а також гідропневматичне обладнання) представлено десятками моделей з сотнями модифікацій. Асортиментні лінійки включають не лише найпоширеніші та найзатребуваніші моделі, а й вироби, які складно знайти на ринку. Проте саме такі вироби часто використовуються для вирішення «вузьких», нішевих задач.

Якість промислового насосного обладнання — ще один критично важливий параметр. Оскільки техніка працює з високою інтенсивністю, то навіть незначні відхилення можуть стати причиною або значного зниження потужності, або виходу системи з ладу. Якість техніки, представленої у каталозі, підтверджується сертифікатами, при цьому компанія ПГЗП ретельно підбирає постачальників для співпраці, тому ймовірність придбання бракованого виробу зводиться до мінімуму.

Цінова політика компанії також демократична. Так, промислова гідравліка не може коштувати дешево, проте купівля насоса, розподільника або іншого пристрою в ПГЗП буде вигідною.


Читати також