Пост-реліз фестивалю Файне Місто 2015 від порталу Експеримент

Як пройшов фестиваль Файне Місто 2015. Пост-реліз. Портал Експеримент

Ось і відгримів щорічний фестиваль «Файне місто» 2015, що проходив 3-5 липня на території Тернопільського аеропорту. Цей, доволі молодий фестиваль вже встиг заявити про себе як про один з наймасштабніших та найпопулярніших фестів України. Ці 3 дні без сумніву стануть одними з найяскравіших спогадів для багатьох учасників та гостей фестивалю, адже такий шалений заряд емоцій, таке різноманіття дратвової музики та море вражень можливо отримати лише на «Файному Місті»! Фестиваль позиціонує себе як «територія вільних людей», що не є пустими словами. Тут ви справді можете себе відчути вільною людиною, адже коли ти знаходишся з тисячами людей, серця яких б’ються в тому ж ритмі, що й твоє, коли ти відчуваєш себе частинкою цієї великої родини, де тебе розуміють, усі буденні турботи зникають і ти відчуваєш як енергія свободи пульсує по всьому твоєму тілу. Та й що є рок, як не музика вільних людей?

На сьогоднішній день «Файне Місто» має досить динамічний розвиток, про що свідчить значне розширення географії учасників. Крім відомих українських гуртів були представлені виконавці з Австрії, Австралії, Росії, Білорусі, Швеції, Франції та Польщі. Без сумніву, найяскравішим гостем став ДейвЕванс – перший вокаліст та співзасновник культового гурту AC/DC.

Цьогоріч приємною обставиною стало те, що фестиваль тривав 3 дні, а не 2, як у минулі роки. А це означає, що була можливість насолодитися ще більшою кількістю якісної музики. За весь час відвідувачі фестивалю мали змогу почути більше 60 гуртів. На території діяли 3 сцени: mainstage, darkstage таlightstage, а в перший день ще й tributestage, де кожен міг знайти свій улюблений напрям музики. Великим плюсом в організації стало те, що не зважаючи на близьке розташування сцен, звуки не змішувались і одна сцена не заглушала іншу. Взагалі організацію фестивалю можна оцінити як високу. Незважаючи на величезну територію фестивалю, вона відповідала усім критеріям, необхідним для безпечного та комфортного відпочинку, таким як: транспортна доступність, наявність місця для паркування, облаштовані наметові містечка, велика кількість туалетів, наявність медичного пункту, безліч кафе та магазинів з помірними цінами, і навіть дискотека.Також до території фестивалю курсували спеціальні автобуси, що значно полегшувало доїзд людей без авто. Єдиним мінусом стала мала кількість душових кабін, до яких в черзі можна було простояти більше години.

Отже, якщо ти сумніваєшся чи їхати на «Файне Місто»:

Якщо ти любиш класну музику і бажаєш зарядитися позитивом на цілий рік - тобі на «Файне Місто».

Якщо ти мрієш скупатися під брандспойтом пожежної машини - тобі на «Файне Місто».

Якщо ти бажаєш почути улюбленого виконавця не лише зі сцени, а й з її даху (RIDEAU) - тобі на «Файне Місто».

Якщо ти знаєш толк в хорошому слемі, так щоб пил підіймався на декілька метрів - тобі на «Файне Місто».

Якщо ти впевнений, що фестивалі не місце для сну, а ніч – це час пісень під гітару біля багаття - тобі на «Файне Місто».

Анна Мельник


Читати також