​Одеський кінофестиваль оголосив програму Гала-прем'єр

​Одеський кінофестиваль оголосив програму Гала-прем'єр

У позаконкурсній секції «Гала-прем'єри» на Одеському міжнародному кінофестивалі вперше в Україні покажуть еротичну 3D-драму «Любов» французького режисера Гаспара Ное, «Щоденник покоївки» з головною європейською актрисою нового покоління Леа Сейду, італійську драму Нанні Моретті «Моя мати», а також зняту однм дублем «Вікторію». Після прем'єри на ОМКФ фільми будуть випущені в широкий український кінопрокат.

Фільм «Щоденник покоївки», чий допрем'єрний показ выдбудеться у секції Гала-прем'єр на Одеському кінофестивалі, виходить у прокат 16 липня. Це третя у світовому кінематографі екранізація популярного однойменного роману Октава Мірбо. Образ звабливої й норовливої покоївки Селестини втілила головна європейська актриса нового покоління Леа Сейду. У 2013 вона удостоїлася Золотої пальмової гілки Канського МКФ за роль у фільмі «Життя Адель». Незабаром на екрани вийде новий фільм про Джеймса Бонда «007 Спектр», де Сейду грає подругу легендарного суперагента. «Щоденник покоївки» брав участь в основному конкурсі Берлінського кінофестивалю. Режисер, Бенуа Жако – автор фільму «Прощавай, моя королево», що був номінований на премію «Сезар» у 10 категоріях.

Також серед Гала-прем'єр ОМКФ – найскандальніший фільм 68-го Каннського фестивалю, еротична 3D-драма «Любов» французького режисера Гаспара Ное. Це нова робота знаменитого провокатора, автора «Необоротності» і «Входу в порожнечу». Стрічка вийде в український прокат у вересні 2015.

У секції бере участь і напівавтобіографічна драма «Моя мати», створена одним із найіменитіших італійських режисерів сучасності Нанні Моретті. На Каннському кінофестивалі фільм претендував на Золоту пальмову гілку, а режисер отримав приз Екуменічного (християнського) журі. Стрічка з'явиться на екранах кінотеатрів у листопаді цього року.

«Вікторія» – знята одним дублем пригода дівчини, що втекла з вечірки. За цю роботу на Берлінському МКФ режисер Себастіан Шиппер був номінований на головний приз, а оператор Штурла Брандт Ґрьовлен отримав Срібного ведмедя. Фільм був нагороджений 6-ма преміями Лола (Deutscher Filmpreis). Український прокат призначено на листопад.

Повна програма секції «Гала-прем'єри» доступна на офіційному сайті фестивалю. 6-й Одеський міжнародний кінофестиваль триватиме з 10 по 18 липня 2015 року.


Читати також