Рукави для зерна. Які бувають?

Харчова промисловість

Харчова промисловість – одна з найвибагливіших галузей. Забезпечення людей продуктами харчування вимагає використання обладнання, яке, з одного боку, ніяк не змінює якість продукції, з іншого – не підлягає надто швидкому зношенню. У компанії Укр-Флекс знають, що надійність конструкції рукавів для зерна є вкрай важливою як для великих, так і для малих підприємств.

Обираючи рукав для зерна слід переконатися, що він виготовлений із матеріалів, які не впливають на якість сировини, не містять шкідливих речовин для здоров'я тварин і людей.

Стійкість до стирання

Для зернових пневмотранспортерів найкраще підходять рукави з високостійким до стирання внутрішнім покриттям. Для зручності експлуатації слід обирати гнучкі рукави. Додатковою перевагою є армування рукава дротяною або ПВХ спіраллю. Прозорі стінки дозволяють контролювати переміщення зерна, а гладка внутрішня поверхня забезпечує його плавний потік.

Усі армовані рукави, які є в асортименті компанії Укр-Флекс, мають високу стійкість до стирання та пошкоджень, спричинених транспортуванням зерна. Крім того, вони легкі та стійкі до згинання, завдяки чому забезпечується їх швидкий і зручний монтаж, а також безвідмовна і проста експлуатація.

Поліуретан чи ПВХ?

ПВХ і поліуретанові (PU) рукави для зерна забезпечують гнучкість і водночас міцність, та стійкість до розтріскування на однаковому рівні. Проте фахівці компанії Укр-Флекс рекомендують обирати рукави з високоякісної поліуретанової суміші для зернових пневмотранспортерів. Цей вид матеріалу забезпечує найвищу стійкість до стирання, завдяки чому служить максимально довго. Крім того, поліуретан гарантує гнучкість рукава навіть при низьких температурах. Такі рукави підходять не тільки для транспортування зерна, але також стружки, тирси, пелет, гранул та інших абразивних матеріалів. Завдяки цьому їх можна використовувати в господарстві залежно від потреб.

Матеріал кожного рукава, крім основного компонента, тобто відповідного полімеру, містить певні добавки, що забезпечують належні властивості сировини для обробки й отримання найкращих механічних і хімічних властивостей готового виробу. Це різні пластифікатори, наповнювачі, стабілізатори, антиоксиданти, барвники та ін.

Рукави PU для зерна

Найпопулярніші діаметри рукавів PU для зерна:

  • 120 мм,
  • 140 мм,
  • 160 мм,
  • 180 мм,
  • 200 мм.

Залежно від моделі та діаметру рукава товщина його стінки може бути від 0,35 мм до 1,4 мм.


Читати також